Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Ik hoop dat jij besmettelijk bent!

Natuurlijk hoop ik niet dat je een nare, besmettelijke ziekte hebt, maar dat je zo’n aanstekelijk leuk persoon bent. Zo iemand wiens energie en enthousiasme als vlam in de pan op zijn of haar omgeving overslaan.

Het is natuurlijk geweldig als dat voor jou natuurlijk is. Maar als dat níet zo is, bijvoorbeeld omdat je jezelf als lijdend voorwerp ziet, dan kan je het wél leren. En word dan niet zo’n nepperd die geforceerd blij doet – daar prikt iedereen zó doorheen. Dat werkt voor geen millimeter.

Energie is besmettelijk

Je weet vast nog wel hoe jij en je klasgenoten op de middelbare school bij elke leraar weer anders waren. Die superrustige leraar Engels zorgde ervoor dat iedereen heel relaxed was, zonder dat hij daarvoor echt iets hoefde te doen. Maar die lerares aardrijkskunde maakte de klas heel druk met haar stresskipgedrag…

En waarschijnlijk ervaar je dit soort dingen ook nu nog wel, bijvoorbeeld op feestjes. Je knoopt een gesprek aan en voelt dat je wordt meegezogen in iemands negativiteit, klaagzangen en wat dies meer zij. Of je wordt juist superblij van die ene enthousiaste persoon. Zelfs als hij of zij over het sufste onderwerp ooit vertelt, hang jij nog aan zijn of haar lippen.

Wie leert zacht werken, leert onder andere hoe je ervoor zorgt dat negatieve energie je (bijna) niet meer raakt of meesleurt. En je ervaart ook dat anderen jouw positieve energie overnemen. Dat gebeurde bij mij ook. Ik beïnvloed mensen om me heen, door de actieve en positieve houding die ik in het leven aanneem. Door mezelf te zijn – meer niet.

Alles en iedereen is energie. Dus iedereen is besmettelijk. De vraag is alleen…

HOE besmettelijk ben je?

De vraag is hier niet hoe érg besmettelijk je bent, maar op welke manier. Beter gezegd: of je je omgeving in positieve of negatieve energie onderdompelt.

Tip

Houd jezelf en je omgeving eens een tijdje in de gaten en observeer wat er gebeurt tussen jou en je gesprekspartners. Trouwens: je kan ook ‘besmet’ worden door mensen in je buurt met wie je géén gesprek hebt. Of op jouw beurt mensen inspireren door puur gedrag. Verbaal contact is niet altijd nodig voor beïnvloeding.

Ga hier maar eens mee spelen en laat weten in de comments of in ’n mailtje aan mij wat je ervaringen zijn! Ik reageer altijd persoonlijk.

Ik wens je een excellent energetisch equilibrium toe!

Hartelijke groet,

PS. Neem gerust contact op als je meer wil weten over zacht werken. Dan bespreken we samen in een half uurtje of dat bij je past.


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>