Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Wat klanten zeggen

Klant uit Leiden

die anoniem wil blijven

“Jij gaf me de ruimte om dingen te durven en anders aan te pakken”

Mijn manier van werken had me 'n flinke burn-out opgeleverd, er moest iets grondig veranderen. Ik was wanhopig, ik wist niet meer wat ik met mezelf aan moest. Ik twijfelde of ik met jou in zee moest gaan: je bent ongeveer 20 jaar jonger en we zijn bevriend. Maar ik was ook benieuwd en wilde beter worden.

Ik had niet echt verwachtingen, alleen wél hoop dat ik op een gezondere manier kon leren werken. Jij was er zeker van dat het kon en dat het jou zou lukken. Doorslaggevend was dat je zei: "Ik ken jouw wereld. Die hoeft je mij niet uit te leggen." En gelukkig kon jij zakelijk en privé goed scheiden.

Bij élke sessie kwam er iets onverwachts, wat mij enorm aan het denken zette. Zoals die keer dat het besef indaalde dat het niet zozeer gaat om wat je dóet, maar om wat je vóelt. Er waren veel momenten waarop je me terugfloot. Dat was wel nodig. Jij gaf me de ruimte om dingen te durven en anders aan te pakken. Ook is mijn zelfoordeel vrijwel weg.

Ik had eerst veel intern werk te verrichten, voordat ik eraan toe was om zacht werken toe te passen in mijn werkplaats. Zoals jij ook aangaf als ik te veel wilde doen in plaats van zijn. Zonder jouw begeleiding had ik dit programma wel gesnapt met mijn hoofd, maar niet met mijn gevoel en het daardoor niet toegepast. Door jouw coaching wél. Ik kan nu dingen echt vertalen naar waar ik sta en eruit pakken wat nú belangrijk is. De rest komt later. Wat wil IK en hoe krijg ik dat het beste voor elkaar? Dat is een nieuwe drijfveer die ik niet kende. Wat voor de ander belangrijk is, is nog wel 'n vraagstuk, maar niet het belangrijkste. Daardoor kan ik veranderingen in gang zetten.

Ook begin ik emoties te ontwikkelen die ik niet ken, zoals trots zijn. Ik ervaar veel positieve emoties over mezelf; onbekend terrein voor mij. Dat heeft me veel kleur en emotionele rijkdom gebracht. Ik ga me hierin verder ontwikkelen, dit vind ik leuk en spannend!

Ik raad jou zéker aan als coach. Maar niet aan iedereen; je bent een beetje apart en waarschijnlijk vooral geschikt voor slimme mensen die zo denken als jij. Voor mij belangrijk, omdat ik je niet om de tuin kon leiden. Jij werkt het beste met mensen die wendbaar zijn in hun hoofd. Voor mij was het juist dát wat het bijzonder leuk gemaakt heeft.

Leo Rijkaart

Dirigent en eigenaar van het Randstedelijk Zanginstituut, www.randstedelijk-zanginstituut.nl

Hieke zit vol met ideeën en verdient zichzelf terug

In januari 2019 ging mijn zakenpartner met pensioen en ben ik verdergaan als eenmanszaak. Sommige dingen liggen me niet zo goed, daarvoor wilde ik iemand anders vragen. Ik kan bijvoorbeeld best aardig schrijven, maar zit er niet op te wachten om nieuwsbrieven te maken. En toen kwam Hieke op m’n pad.

Zij schudt de boel op en denkt out of the box. Ze zit vol met ideeën die naar boven borrelen. Dat leidde tot heel andere nieuwsbrieven en docenten-cv’s op mijn website die veel aantrekkelijker zijn; echt een plezier om te lezen. De zakelijke informatie staat er nog wel, maar de verpakking is veel leuker. Daar is Hieke goed in. Het is voor mij bovendien belangrijk dat ’t er verzorgd uitziet en mooi oogt. Dat heeft Hieke gelukkig ook.

De nieuwsbrieven bevatten nu vaak interviews met docenten of deelnemers van reizen en cursussen. En dat werpt z’n vruchten af: ik krijg meer aanmeldingen, mijn cursussen en reisgroepen zitten sneller vol. Hieke verdient zichzelf terug, net als ’n accountant. Want op sommige vlakken weet ze nou eenmaal meer dan ik. Bovendien is ze goed in haar eigen ‘baan’ maken, door suggesties te doen.

Ik ben aantrekkelijker geworden voor de buitenwereld, door de manier waarop ik zichtbaar ben. En ik heb nu meer klanten die me betalen.

De samenwerking is prettig; Hieke denkt met je mee. Meer als partner die ook concreet dingen uitvoert, dan iemand die alleen maar slaafs doet wat je vraagt. We versterken elkaar.

Het geeft een prettig gevoel dat bepaalde dingen gedaan worden. Zo moest ik bijvoorbeeld in het voorjaar van 2020 een Corona-nieuwsbrief maken waarin ik cursussen moest uitstellen en uiteindelijk afgelasten. Daar zag ik tegenop. Het is heel fijn om dan een maatje-gevoel te hebben met Hieke, die de nieuwsbrief dan meteen voor je maakt en verstuurt.

Ik heb Hieke al aanbevolen bij anderen, voor de dingen die ze voor mij doet: nieuwsbrieven en een video maken, de website verbeteren en inhoudelijk meedenken over mijn muziekcursussen. En me aansporen om betere prijzen te vragen. Hieke is goed in marketingachtige dingen: bedenken hoe je aan de weg timmert en meer mensen binnenboord haalt in je netwerk.

Esther van Son

Fysiotherapeut

Hieke verkoopt niet, die trekt klanten aan

Mijn fysiotherapiepraktijk was uitgebreid met een 2e locatie. Dat stond nog niet op mijn zelfgebouwde website. En ik wilde mijn vindbaarheid in Google verbeteren, ik zocht hulp bij SEO. Ook wilde ik professionele feedback op mijn site.

Ik leerde Hieke op een zaterdagmiddag kennen. Toen ik hoorde dat ze me kon helpen en me ter plekke al goede feedback gaf, dacht ik: "Die ga ik inhuren." De volgende dag zaten we al aan tafel voor een websiteadviessessie. Fijn, die flexibiliteit!

We hebben samen heel concreet en systematisch gekeken naar mijn website. Alles namen we onder de loep. Hieke gaf tips voor mijn lay-out, teksten en over hoe ik mijn nieuwe praktijk kan integreren met mijn bestaande. Dat was niet gewoon een adres toevoegen: het zijn 2 locaties met elk een eigen website, eigen logo én een logo van een franchise waaronder ik opereer. Hoe zorg je ervoor dat de info eenduidig is: integreren of nog even niet? En hoe creëer je tóch eenheid? Wel of niet verschillende logo’s gebruiken? Hieke gaf allerlei opties en stof tot nadenken.

Mijn teksten ga ik volledig herschrijven: minder formeel, afstandelijk en abstract en veel meer zoals ik vertel. Ik heb geleerd dat je echt goed voor ogen moet houden wie je klanten zijn.

Wat fijn is aan Hieke, is, naast haar flexibiliteit, dat ze to the point is, veel ervaring meeneemt en resultaatgericht is. Het werkproces is prettig, met humor. Het praat makkelijk met haar, ze leeft zich in in mijn bedrijf en in wie ik ben als fysiotherapeut. En in de klant: hoe komt tekst over op de leek? Op die manier geeft ze adviezen op maat, die passen bij mij, mijn situatie en mijn cliënten.

In de zeer korte kennismaking voordat we aan de slag gingen, bleek al dat Hieke als privépersoon hetzelfde is als in haar werk. Ze is spontaan, recht door zee en heel snel in het denken. Ze stelt heel veel vragen en vraagt door. Ik dacht heel snel: “Die kan mij helpen.” Ik kreeg toen ook al een voorproefje van hoe ze werkt, toen ze vroeg naar m’n site. Niet moeilijk doen, maar zeggen waar het op staat en lekker snel. Ik was al van plan om te investeren, ik wist alleen nog niet hoe. Maar toen kwam zij op m’n pad.


Nu heb ik handvatten om door te pakken en beslissingen te nemen. Ik weet hoe het ideaalplaatje is, maar dat is qua tijd nu niet haalbaar. Een voorlopige oplossing is nu ook goed, maar ik weet nu in elk geval waar ik uiteindelijk heen wil en kan nu bewust beslissen wat ik nú wel en niet doorvoer.


Ik zou Hieke beslist aanraden. Dat heb ik trouwens ook al gedaan. Vanwege de resultaten, kennis en tips die ze gaf én haar benadering. Ze werkt vanuit het holistische en vanuit de universumstroom. Die integreert ze in haar werk. Concreet bedoel ik: je wil cliënten. Dat zet ze zó neer, dat de cliënten díe er zijn, herkenning voelen wanneer ze haar verhaal lezen op de site. Ze is aan het aantrekken. Dat is meer dan het verkopen van een dienst. De wet van aantrekking is merkbaar op haar site.

Marcel Janssen

Coach voor website en digitale ondersteuning, www.coach4website.nl

Jij schrijft op wat ik niet gezegd krijg

Al ruim een jaar dacht ik: mijn websiteteksten moeten anders. Maar ik had geen zin om iemand in te huren – ik vond het te veel gedoe om te zoeken naar ’n passende copywriter. Jij kwam op m’n pad en ik voelde dat jij goed aanvoelt wat ik wil met m’n teksten.

Doordat jij veel vragen stelde over allerlei onderdelen van m’n bedrijf, werd ik weer even gedwongen om na te denken over hoe m’n klanten denken en wat ze nodig hebben… Dat gaf focus en een boost in mijn vertrouwen in m’n bedrijf, doordat ik tegen jou uitsprak wat ik doe.

Wat ik heel fijn vond in onze samenwerking, is de snelheid waarmee jij dingen hoort en aanvoelt. Jij noteert dat meteen. Als wat ik zeg voor de lezer onbegrijpelijk is, vertaal jij het heel snel in iets duidelijks, in woorden die ik zou hebben gebruikt. Ik hoef iets nooit twee keer te zeggen en jij vertaalt het naar wat ik bedoel. Dat lukt niet iedereen; dat lukt mezelf niet eens. En dat levert mooie teksten op.

Doordat we mijn hele bedrijf doorlichtten, bespraken we ook mijn prijzen, waar ik me nu zelfverzekerder over voel. En ook heb ik inspiratie gekregen voor een nieuwe weggever.

Ik had geen twijfel over het resultaat, want ik ken jou en je teksten al een tijdje. Eigenlijk was ik juist verrast in nog positievere zin. Want steeds als ik de teksten teruglees, denk ik: “Wow, gaaf!”

Ik zou je zeker aanraden, omdat jij verdomd goed bent in het interpreteren en vertalen van intenties van wat mensen zeggen. Daarom waren zelfs de schetsversies steeds al bijna perfect. Plus jouw humor tijdens de samenwerking – die blijft leuk!

Een 45-jarige projectmanager uit het oosten van het land

De wirwar aan vragen in mijn hoofd werden duidelijke brokken antwoorden

Al ruim 5 jaar had ik een vage wens om voor mezelf te beginnen. Ik zat niet op m'n plek en deed werk dat ik niet meer uitdagend vond. Mijn contract liep ten einde en dat was hét moment om de stap te nemen. Ik wist niet of mijn wens haalbaar was en hoe ik die moest vormgeven. Wat in m'n hoofd zat, moest nog materialiseren en concreet worden. Ik zocht bevestiging of ik op het goede pad zat en concrete handvatten om te beginnen.

Ik kwam Hieke tegen in een LinkedIn-groep, waar ze doortastendheid toonde. We raakten in gesprek; de instapdienst zou het beste passen bij wat ik nodig had. Eerst twijfelde ik nog over de investering, maar tijdens het gesprek kreeg ik het vertrouwen dat zij me kon helpen.

Hieke luistert heel goed en heeft de frisse blik van de buitenstaander, waardoor ze me een goede spiegel kon voorhouden. Het is fijn om met haar te sparren en een reality check te doen. Ook omdat ze ervaringsdeskundige is als ondernemer die begon vanuit loondienst. Waar ik veel aan had, was dat ze hamerde op 'werk niet uurtje-factuurtje' en 'houd vast aan wat je wil, doe geen concessies als dat niet noodzakelijk is'.

De methode die ze gebruikt, is heel goed. Door échte stappen te zetten, worden de vragen in mijn hoofd in brokken opgedeeld. Door daar de tijd voor te nemen en per brok stil te staan, komen de antwoorden makkelijker. Dat structureert mijn wirwar aan gedachten en brengt diepgang. En door het per stap of brok te doen, kan je brokken makkelijk loslaten en je op de volgende concentreren. Zo komt er weer ruimte voor nieuwe ingevingen en werd helder waar ik heen wil qua werkend leven.

Intussen ben ik een paar maanden verder. Door me te concentreren op mijn doel, kwam het juiste soort opdrachten op m'n pad. Ik heb nu een heel mooi passend contract als consultant bij een bedrijf intern en extern bij diens klanten. Ik ben daarnaast een stuk relaxter geworden. Ik heb steeds meer zelfvertrouwen: "Dit komt wel goed. Dit, wat ik wél graag wil, gaat lukken." Dan ga je doen wat je leuk vindt en daar word je een beter mens van.

Hieke heeft mij heel erg goed geholpen met waar ik stond. De juiste vrouw op het juiste moment. Daar ben ik heel erg dankbaar voor. Ik raad haar dan ook graag aan bij mensen die zich afvragen wat ze willen en kunnen met hun beginnende ondernemerschap. Ik geef haar 5 van 5 sterren.

Laurine Simkens

Pine Online

Websiteadvies was veel meer: we keken ook 

kritisch naar mijn bedrijfsvoering en dienstenaanbod

Als online marketeer had ik behoorlijk last van beroepsblindheid als het aankwam op mijn eigen website. Ik heb met Hieke in een aantal sessies een nieuw raamwerk voor mijn eigen website neergelegd.


En eigenlijk was het veel meer dan dat: door kritisch te kijken naar mijn website, hebben we ook kritisch gekeken naar mijn bedrijfsvoering en dienstenaanbod. Hieke stelt je precies de juiste vragen, waardoor je tot nieuwe ideeën en inzichten komt.


Zelfs voor mij, als ervaren marketeer, was het heel erg nuttig en prettig iemand te hebben om mee te kunnen sparren. Ik was zó tevreden over onze samenwerking, dat ik daarna ook het zachtwerkentraject heb gevolgd bij Hieke!


[Zie de testimonial verderop - red.]

Lisa Poot

Tekenaar & docent

BoostCartoon

Gun jezelf begeleiding, dat scheelt veel tijd en struggles! Het is ook goed voor het vertrouwen in jezelf en je bedrijf.

Lisa Poot volgde het traject 'ondernemerscoaching'. In deze video vertelt ze hoe ze dat heeft ervaren.

Aaf Verkade

Adviseur stadsgrachten
www.stadsgrachten.nl

Aaf Verkade koos voor een nieuwe website mét copywriting. Door dat proces leerde ze ook alles over ondernemen.

Mensen zien nu professionele expert in plaats van hobbyist

Ik kende je al als collega bij een ander bedrijf. Toen ik voor mezelf begon, benaderde ik jou; ik wist door LinkedIn dat je inmiddels iets met sites deed. Ik twijfelde of je wel genoeg ervaring had met websites bouwen, maar tijdens een telefoongesprek voelde ik dat het de juiste keuze was om met jou in zee te gaan. Al snel besloot ik ook de copywriting aan jou over te laten. Ik ken je als een 'punaisepoetser', iemand die perfectionist is en graag foutloos werkt. Ik had er daarom alle vertrouwen in om ook dit onderdeel aan jou over te laten. Bovendien vind ik dat je het ook heel goed kan.

Je bent recht door zee, een aanpakker, doortastend, eerlijk en je gaat voor het beste resultaat. Daarmee heb je me vaak voor misstappen behoed. Dan probeerde ik iets toch maar op jouw manier, en dan blijkt dat heel goed te werken. Je bent overtuigend, zelfs voor eigenwijze klanten als ik. De twijfel was dus al snel overgegaan in 'wat ben ik blij dat ik met Hieke kan werken'.

Je hebt me bovendien als ondernemer ‘opgevoed’ en liet me daarbij in m’n waarde. Ik heb geleerd om zakelijk te denken en doe niets meer gratis. Ik durf nu geld te vragen voor de waarde die ik bied. Mijn enthousiaste hak-op-de-takverhaal hebben we samen omgevormd tot een duidelijk dienstenpakket met focus op een specifieke fanclub.

Verder heb je me gemoedsrust gegeven. Je bent goed bereikbaar. Paniek duurt daardoor nooit lang en dat werkt geruststellend. De drempel om hulp te vragen is heel laag. Ik heb ook veel geleerd van verschillende zzp-eigenschappen die jij jezelf de afgelopen jaren hebt eigengemaakt. Jouw strippenkaart-idee bijvoorbeeld heb ik nu ook ingevoerd. Dank voor deze 'extra service'!

Aan jouw aanpak met copywriting moest ik eerlijk gezegd wel even wennen. Je houdt je aan een bepaalde opbouw waar ik nog helemaal geen ervaring mee had, wat ik eerst een beetje eng vond. Maar ik merkte dat je wist wat je deed. Dus ook hier liet ik me graag overtuigen.

Door mijn nieuwe website – met bijbehorende teksten – heb ik een groter klantenbestand. Mensen die me járen als hobbyist zagen, zien nu een expert voor zich die professioneel te werk gaat. Ze snappen dat ik er nu geld voor vraag. Ik heb dus de potentie van mijn netwerk uitgebreid. Ik ben heel erg trots op mijn website en krijg veel positieve reacties van bezoekers en opdrachtgevers.

Als ik je een cijfer zou moeten geven, krijg je een 9+!


(De website is inmiddels omgebouwd naar een ander systeem door een andere partij - red.)

Laurine Simkens

Pine Online

Hieke leefde zich goed in en kwam met verrassende ideeën tijdens het traject 'zacht werken'

Ik heb afgelopen voorjaar [2018 - red.] het zachtwerkentraject gevolgd bij Hieke; wat een verademing! De videomodules zijn prettig en interessant om te volgen, maar de persoonlijke gesprekken met Hieke maken het verschil.


Hieke neemt je mee in de wereld van zacht werken en neemt de tijd voor je. Ze kan zich ontzettend goed inleven in jouw situatie en komt met praktische en verrassende ideeën en oplossingen om het toe te passen in jouw leven.


Het belangrijkste wat ik geleerd heb, is om minder streng te zijn naar mezelf en alles wat je doet bewust én met aandacht te doen. Als ondernemer en moeder had ik geen werk-privébalans. Het mooie van zacht werken is dat ik leerde dat die er ook niet hoeft te zijn als je dat niet wilt en hoe ik kan werken op een manier die bij mij past.


Je ziet vaak allerlei coaches die van alles roepen, van wie ik dan denk: "Ja, luister, jij kunt wel van alles vertellen over hoe het is om een werk-privébalans met kinderen te hebben, maar als jij zelf geen kinderen hebt, weet jij helemaal niet hoe dat werkt!"  Hieke heeft ook geen kinderen, maar Hieke weet wél hoe het werkt. Zij kan zich gewoon echt heel goed verplaatsen in jouw situatie én in de kinderen. En ze gaat overal heel erg open in; dat heeft mij supergoed geholpen, want daardoor kwam ze met hele goede ideeën en hele goede tips.


Concreet heeft het traject me meer rust, meer plezier, minder stress en - niet onbelangrijk - meer omzet opgeleverd!


Plan een kennismakingsgesprek met Hieke en leer haar kennen, dan merk je vanzelf wat ze voor jou kan betekenen!

Videotestimonial over zacht werken

More...

Lisa Poot

Tekenaar & docent

BoostCartoon

Hieke overtrof met haar webadvies wéér mijn verwachtingen

Vóór de website-adviessessie had ik geen enkel idee van hoe ik mijn website wilde inrichten. Ik wist globaal welke menu-tabs ik wilde hebben, maar niet wat de achterliggende gedachte was en waarom het wel of niet zou werken.


Ik overwoog om hulp in te schakelen, maar ik twijfelde. Want ik dacht: "het zullen wel algemene tips zijn; daar heb ik niet zo veel aan". Maar de eerdere fantastische ervaringen met DeVolle200 trokken mij over de streep. [Zie andere testimonial - red.] Toen werd ik aangenaam verrast en ik verwachtte nu ook weer hetzelfde resultaat. 


De sessie overtrof al m'n verwachtingen. Ik leerde niet alleen de basisregels voor een goede website kennen, maar daarnaast hebben we ook samen gekeken naar wat heel specifiek mijn website nodig had. Vervolgens hebben we samen een concrete indeling gemaakt van menu's en webpagina's. 


Tijdens de sessie had ik een aantal ahamomenten, waardoor ik eindelijk snapte welke stappen ik moest zetten om een succesvolle website te hebben. Hierdoor nam mijn gemoedsrust toe. Mijn onwetendheid maakte plaats voor nieuwe kennis en ik wist hoe ik vanaf daar verder moest.

Ook de vervolgsessie overtrof mijn verwachtingen. Ik had niet veel meer verwacht dan een korte blik op de website die inmiddels vaste vormen had aangenomen. Maar Hieke checkte de website uitvoerig en ik ging naar huis met een hoop nieuwe nuttige aanwijzingen.

Zonder dit advies had ik niet geweten waar ik had moeten beginnen. Zo had ik me nooit gerealiseerd hoe belangrijk pagina-indelingen, schrijfstijl en menu-onderverdelingen zijn. Door het advies kreeg ik een duidelijk beeld van wat ik wilde uitstralen met de website en hoe ik dat ging verwezenlijken.

Ik zou deze adviessessie zeker aanraden aan mensen die voor het eerst een website gaan ontwerpen of een opfriscursus willen hebben over hoe je website succesvol te krijgen. Op een persoonlijke en laagdrempelige manier kijkt Hieke samen met jou naar de juiste stappen die je nodig hebt om een duidelijke en innemende website te ontwerpen.

Het is ontzettend fijn om iemand te hebben die weet waar zij het over heeft en die met je meekijkt. Dat geeft je het gevoel dat je de juiste richting op gaat en dat je een soort vangnet hebt. Daarnaast is het een ontzettend leuk en creatief proces met een goede dosis humor.

Mariella Serra

Talentcoach bij
Serra Coaching

Duidelijke blogs dankzij scherpe vragen, die me snel bij de kern van mijn verhaal brengen

Ik blog graag en krijg ook veel positieve reacties op mijn blogs. Maar omdat ik ondertussen veel blogcursussen heb gevolgd, weet ik dat ik er nog veel meer uit kan halen. Ik ben erg kritisch. Hieke ken ik van een ondernemerscursus, dus weet dat zij begrijpt waar ik naartoe wil met mijn blogs. Daarom vroeg ik haar om hulp. Tijdens een gesprek bleek ze erg scherpe vragen te kunnen stellen over wat ik nodig had; ik ging dan ook vol enthousiasme weg. Ze had goed aangevoeld dat ik meer baat zou hebben bij een andere vorm: via Skype live in gesprek gaan met elkaar, waarbij zij mij kritische vragen stelt, zodat ik geprikkeld en gedwongen word om ter plekke een helder verhaal te schrijven.

Zo kan ik meer vanuit mijn hart en ervaringen schrijven, en worden mijn blogs origineler. Hieke hoeft dan alleen nog de teksten te redigeren op spelling en grammatica; dat zijn niet mijn sterkste punten.

Je kunt merken dat ze journalist is geweest, ze stelt enorm scherpe vragen en komt snel bij de kern. Dank je wel Hieke! Het is een zoektocht om een juiste vorm te vinden om blogs te schrijven, maar ik heb in jou een goede gevonden. Het is heerlijk voor iemand zoals ik, die honderdduizend ideeën heeft, de juiste vragen te krijgen, zodat de kern van mijn verhaal binnen 30 minuten op papier staat. Dat voelt bevrijdend, omdat ik op zo'n manier mijn vele ervaringen op coach- en talentenvlak nu ook op een effectieve manier kan verspreiden via mijn blogs.

Judith Kersenboom

Musicus
(niet haar echte naam)

Veel inspiratie en stappenplan om mijn doelen te bereiken

Ik had zelf een website gemaakt, maar die is niet  bepaald professioneel. Door jouw webinar kwam ik erachter dat ik veel kansen liet liggen om bezoekers contact te laten opnemen. De site is nu een soort doodlopend visitekaartje. Ik wil meer musiceren en andere leerlingen trekken; en ik heb veel creatieve ideeën voor de toekomst. Maar hoe verpak je dat in online marketing?! En waar begin je überhaupt met de vormgeving van je carrière? Wat doe je eerst, en wat is juist minder handig om mee te beginnen?

Tijdens onze sessie van een halve dag heb je me heel anders leren kijken naar een aantal aspecten: wat voor leerlingen wil ik dan? Hoe kan ik die vinden en aan me binden? Je stelde kritische en soms ook confronterende vragen, maar daar was ik juist blij mee. Ik heb veel inspiratie om verder te gaan; ik zie nu hoe ik concreet stap voor stap mijn doelen kan bereiken.

Suzanne van der Poel

Coach

Jij drukte me met de neus op de feiten

Vooraf bekeek ik je site en las ik over je achtergrond; ik twijfelde of je marketingtechnisch kon bieden wat ik nodig had. Ik was met een andere bouwer aan de slag gegaan, maar miste nog een voortraject: wie is mijn doelgroep en wat doe ik precies? Dat moest ik veel duidelijker formuleren. Daar hikte ik al een tijdje tegenaan.


Tijdens ons telefoongesprek kreeg ik al gauw het gevoel dat jij me kon helpen. Van het bedrag moest ik wel even slikken overigens, maar dat had ook een positief effect, want daardoor besloot ik ook echt alles eruit te halen wat erin zit.


En dat was anders dan ik verwacht had: ik dacht te weten wat mijn doelgroep moest zijn. Maar jij drukte me met de neus op de feiten... Mijn doelgroep (fan) bleek heel anders. Verder heeft onze sessie een aantal praktische dingen opgeleverd, zoals een duidelijke indeling en opbouw van mijn website (wat moet waar), wat te doen met je logo, en het belang van een goede tagline, die verduidelijkt wat je doet.


Ik kijk nu anders naar andere websites en heb meer inzicht in hoe je niet alleen een website maar ook een bedrijf opzet. Ik heb er energie van gekregen en ben snel mijn teksten gaan schrijven aan de hand van de voorbereidingen in onze sessie. Anders zat ik er nu nóg tegenaan te hikken.

Ik heb ook geleerd dat resultaat telt voor de klant. Dát is geld waard. Mensen betalen heel graag voor een bepaald resultaat. Dat heb ik geleerd voor mijn eigen bedrijf en webteksten, maar ik heb het in onze sessie ook ervaren. Vooraf betalen is ook zoiets. Door te kijken naar hoe jij als ondernemer bepaalde dingen aanpakt en waarom dat werkt, heb ik ook weer veel geleerd - naast de dingen die inhoudelijk aan bod kwamen over mijn website.


Het viel me op dat je goed luisterde en me goede vragen stelde die me weer aan het denken hebben gezet. Daar is flexibiliteit voor nodig. Je moet als coach op de behoefte kunnen inspelen en niet je eigen programma willen afdraaien. Het is ook fijn dat je veiligheid biedt doordat je jezelf niet boven de ander stelt. Kortom: de gezamenlijke middag was voor mij een goeie ervaring, die ik anderen zéker aanbeveel.

Eva van Ingen

Muziek- en cellodocent

Door de praktische en gedetailleerde tips kan ik zelf aan de slag

Om me als zelfstandig werkende muziek- en cellodocent op basisscholen en muziekscholen te profileren, had ik een website nodig. Voor het leren maken en bijhouden van een WordPress-site en het kopen van een domeinnaam en alles wat daarbij komt kijken, heb ik Hieke benaderd. Die kende ik al. Het prettigste aan haar benadering vind ik de directheid en de praktische tips. We zijn vrij snel alle basisdingen langsgegaan, waardoor ik al snel het idee had wat vaardiger te zijn.


Daardoor heb ik nu een nette, originele en goed onderhouden site. Hij is goed terug te vinden en ik verwijs mensen er graag naartoe. Mocht ik er nog meer werk van willen maken, dan heb ik genoeg handvatten gekregen, ook door de tips in de nieuwsbrieven.


Hieke werkt gestructureerd, is heel intelligent en staat open voor vragen en extra uitleg aan mensen die minder snel denken. Ze is grondig en kan dingen heel gedetailleerd uitleggen. Ze gebruikt hand-outs en duidelijke follow-ups: brieven en mails etc. Ik raad haar vaak aan bij mensen, ik vond het super.

Titia de Haan-Gerritsma

Op zoek naar werk

Gesprekken kunnen overal over gaan, Hieke kan je altijd wel op weg helpen

Met Hieke klikte het meteen goed, we hebben heel fijne gesprekken gehad. Het kan echt werkelijk overal over gaan, over heel diepgaande dingen, maar ze heeft ook leuke humor wat weer heerlijk relativeert. Wat ik erg in haar waardeer, zijn het enthousiasme en de energie die zij uitstraalt. Ik word er zelf ook gewoon blij van.

Ook heb ik veel aan haar manier van 'to the point' formuleren met veel woordgrappen en woordspelingen en ook inhoudelijk op een manier waardoor bij mij het gevoel ontstaat: het klinkt zo positief en zo eenvoudig, en in feite is dat het ook! Ingewikkelde gedachten en emoties kun je uitstekend vereenvoudigen en omdenken op een manier waardoor het helemaal niet zo negatief blijkt als ik in eerste instantie zelf vaak denk of voel.

Ik heb het wel even gedacht, maar Hieke is niet zo’n typische 'positivo' die altijd alleen maar geforceerd de zonnige kant wil zien en aan de negatieve kant, aan diepere emoties, voorbijgaat en geïrriteerd raakt als je niet snel ook positief gaat denken. Zulke mensen heb ik ook wel ontmoet en daar ben ik behoorlijk allergisch voor, dan voel ik mij niet begrepen en serieus genomen.

Het contact is volkomen gelijkwaardig, helemaal niet betuttelend en sturend, wat ik vaak wel tegenkom bij hulpverleners en coaches; heel storend vind ik dat. Ze luistert goed naar je, neemt alle aspecten mee, luistert zonder oordeel, geeft haar mening en advies, maar laat je volkomen in je waarde als je er anders over denkt.

Ze komt in haar reactie snel tot de kern: met de belangrijkste gedachte of emotie waardoor ik mijzelf vastdenk of mij niet in balans voel. Vervolgens komt zij met een idee hoe ik het anders, positiever zou kunnen bekijken of beleven, dat haalt het ingewikkelde en zware er voor mij af en daar word ik blij van. Alsof de ruis uit mijn hoofd is en het weer helder wordt om me heen.

Hieke is ook als lifecoach heel goed en kan mensen zowel privé als als ondernemer (werk en privé kun je natuurlijk nooit 100% van elkaar scheiden) 'in hun kracht zetten'. Ze heeft zelf echt een hekel aan deze inmiddels vaak gebruikte term in de softe sector, maar dat is toch echt wel wat ze doet!

Onno Kipp

Medewerker bioscoop

Hieke maakt bespreekbaar wat anders niet besproken wordt

Door de gesprekken met Hieke, krijg ik steeds weer nieuwe inzichten over de patronen die ik in het verleden heb gehanteerd in relaties. Ik heb geleerd om nu op een andere manier naar mezelf en die patronen te kijken, en dat resulteert in een andere manier van contact met nieuw en huidige contacten. Een positiever contact.


Hieke is écht geïnteresseerd in de ander en in wat die precies bedoelt. Door goed door te vragen, laat ze je nadenken over jezelf, zodat je op een positieve manier aan jezelf gaat werken. Ze triggert gevoelige dingen van de ander, die anders niet besproken worden en dat vond ik heel fijn. Het zet je aan het denken.


Ik was heel blij met de gesprekken, ze hebben me veel opgeleverd, mensen merken dat ik aan het veranderen ben en me probeer anders op te stellen in contacten. Hieke geeft goede tips. Ik raad haar zeker aan!

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>