Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Waarom ik je geen gelukswensen voor het nieuwe jaar stuur

Taalgrappen – héérlijk! Daar smul ik van. Zoals die op mijn gloednieuwe scheurkalender van Mwah die ik voor m’n verjaardag kreeg vorige week. Vandaag staat er: “Het afgelopen jaar is alweer afgelopen.”

Mijn eerste reactie: “Haha, duh!”

Maar er zit ook ’n diepere laag onder. Feitelijk begint er op elke seconde een nieuw jaar, maar Wij Menschen hebben de gewoonte om rond de jaarwisseling met nieuwe wensen, voornemens en dergelijke te komen. En dus ook dán pas te denken dat er een nieuw jaar start.

Leuk, maar ook tamelijk onzinnig. Want waarom zou je alleen vanaf 1 januari dingen gaan doen die goed voor je zijn en/of waar je blij van wordt? Dat kan je toch altijd doen? Elke seconde, elk moment is er een kans om je leven vorm te geven en in te richten hoe jij het hebben wil.

Grijp die kansen! En wacht niet, want het leven gaat snel. Het jaar is immers zo weer afgelopen :p

Daarom ook stuur ik je rond de jaarwisseling geen geluks- of andere blije wensen.

Want ik wens jou ALTIJD het beste, zoals een leven vol:

 • gezondheid
 • liefde
 • succes met je bedrijf
 • zacht werken
 • meer tijd voor [… vul maar in]

… om maar ‘ns wat te noemen.

Treur niet om wat voorbij is, zoals het afgelopen jaar, maar kijk naar de kansen die voor je liggen, meestal voor het oprapen.

Dus: ik wens je ZEKER WEL het allerbeste toe – in welke vorm dat dan ook bij jou past op dit moment. En niet alleen voor 2018 of omdat het nu 1 januari is, maar omdat ik jou altijd gun wat het beste is voor jou.

Wil je leren hoe je op elk moment het beste uit het leven kan halen, zonder stress? Maar juist ontspannen, zodat je energie en tijd overhoudt, kansen ziet en je leven gaat vormgeven naar jouw wensen? Leer dan zacht werken. Vraag ’n gratis gesprek aan om te checken wat het je oplevert.


 • Titia de Haan schreef:

  Zo is het: goede dingen wensen en doen kan elk moment, het hele jaar door, elke dag (net als bij de klok die ik je stuurde). Toch werk het wel zo bij mij: terug en vooruit kijken. Maar niet met weemoed of teleurstelling, ik zie juist heel duidelijk waar ik verder mee verder ben gekomen en waar ik mu concreet mee aan de slag kan/wil. Sommige dingen sluit ik ook echt af en ik begin ook echt met iets nieuws. Wel reëele doelen/acties, voor mijn idee.

  • Hieke schreef:

   Ja, daar zit natuurlijk ook een fijne en frisse nieuwjaarsstart in die prima kan werken. Het is niet dat ik het per se afwijs, maar wel als automatisme. Het is anders wanneer je dit bewust doet, zoals jij.

 • Let op!

  Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
  Ik snap het
  >