Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Vier jij Falentijnsdag?

Uit angst om te mislukken in de liefde, vier ik vandaag Falentijn.

Dat zegt mijn kalender hoor, niet ik.

Zoals ik in m’n vorige blog al schreef, vind ik fouten maken een positief iets. Falen daarentegen heeft een connotatie waaruit blijkt dat ‘fouten’ maken echt heel fout is. Not done. Een fatale fout. Als je faalt, ben je compleet mislukt.

Daar ben ik het dus niet mee eens. Van fouten leer je, meer nog dan van wat in één keer goed gaat. Maar goed, dat kon je in ’t vorige artikel al lezen.

Vandaag wil ik het over wat anders hebben.

Het gaat om het begin: “Uit angst”. Leven vanuit angst, is leven vanuit schaarste. Vanuit verkramping en onmogelijkheden.

Ik weet ’t: het is ’n grap en pure zelfspot. Daar houd ik wel van, ik maak zelf veel van zulke grappen. En ik heb ’n hekel aan mensen die serieus ingaan op grappen. Maar toch doe ik nou juist precíes dát vandaag – om je aan het denken te zetten.

De kracht van gedachten

Je weet waarschijnlijk wel dat gedachten heel erg krachtig zijn. Wat je denkt, is van enórme invloed op hoe je je voelt en op je leven. Ben jij een negatief persoon die andere mensen of situaties de schuld geeft van hoe je leven is, ben je een klager en zie je vooral beren op de weg? (“Ze blokkeren mijn voortgang!”) Dan trek je bijbehorende situaties en personen aan. Je hebt veel problemen, je leven is zwaar.

Je ervaart schaarste.

Die gedachtenkracht kun je natuurlijk ook ten goede benutten; je kunt je leven ermee ombuigen. Want evengoed geldt: ben jij ’n positivo, dan trek je positieve mensen en dingen aan in je leven. Het gaat je allemaal veel gemakkelijker af. Jij ziet juist overal de zonnige kant van, ook van eventuele beren op de weg. (“Hé, leuk, een knuffeldier met ’n lief snoetje! Even kijken…”)

Je ervaart overvloed.

Schaarste versus overvloed leren zien en vooral ook leren voelen en inzetten, tot op het meest subtiele niveau, is één van de vele onderdelen van zacht werken. Net als zacht en lief zijn voor jezelf en liefde in de breedste zin ervaren. Voor het leven, bijvoorbeeld. Klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Liefde kun je vertalen in bijv. dankbaarheid – dan klinkt het al heel anders.

Kortom:

  • vertaal ‘falen’ in ‘fouten maken mag’, zodat het iets positiefs wordt én leer van die ‘fouten’
  • leef vanuit vertrouwen, niet vanuit angst; dus vanuit overvloed, niet vanuit schaarste
  • vier je geleerde lessen en inzichten!

Net even anders

Fouten maken, liefde en dingen vieren zitten dus zeker wel in mijn ‘repertoire’, en dat geef ik ook aan m’n klanten mee, maar op een andere manier dan in de kalenderspreuk.

Wil jij ook leren zacht werken?

Grijp dan nu je kans! Omdat ik februari heb uitgeroepen tot zachtwerkenmaand, profiteer je t/m 28 februari van 10% korting op mijn ZACHT WERKEN© coachingstraject. Je betaalt dus maar liefst € 250,- minder! Iets voor jou? Neem contact op om dat te bespreken.


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>