Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

5 dingen die je zelf moet kunnen in WordPress

“Uitbesteden wat je kan! Dan kun jij je op je core business richten.” Je hoort het steeds vaker, steeds meer mensen prediken dit. En er zit wat in. Want wat had je kunnen verdienen in de tijd die je hebt zitten prutsen aan je website, zonder resultaat, balend dat je die ene deadline weer niet gehaald hebt?

Precies.

Maar sommige dingen moet je echt gewoon zelf kunnen, omdat het juist te veel tijd en geld kost als je ze uitbesteedt. Vandaar mijn lijst met 5 dingen die je zelf moet kunnen in WordPress.

1. Teksten aanpassen

Je moet altijd en overal zelf je teksten kunnen aanpassen. Stel dat je zondagmorgen een foutje ziet in een campagne die je net met veel bombarie gelanceerd hebt… Dan wil je niet hoeven wachten tot je webbouwer maandag bereikbaar is. En die moet dan ook maar meteen tijd hebben. Plus – als hij of zij het voor je doet, kost het vaak veel geld.

En het is echt niet zo ingewikkeld, het meeste werkt zoals je gewend bent van Word.

2. Foto’s of video’s plaatsen

Om precies dezelfde reden wil je ook afbeeldingen kunnen vervangen. Of misschien heb je net een gave, geslaagde workshop gegeven, waarvan je een fotogalerij of filmpje op je website wil plaatsen. Dat kan je eenvoudig zelf doen.

3. Een pagina toevoegen

Je site staat al een tijd op internet en nu wil je een nieuwe pagina toevoegen. Bijvoorbeeld omdat je een evenement organiseert. Dat is een simpele handeling die je eenvoudig en snel zelf kan uitvoeren. Je moet dan nog wel even weten wat je moet doen om ‘m aan je menu toe te voegen, maar ook dat is een simpele handeling.

4. Een blog plaatsen

Ook dit is iets wat je zelf moet kunnen. Als het goed is, plaats je wekelijks een blogartikel. Dat is bijna als werken met Word en als je het wekelijks doet, krijg je al gauw routine. Je wil dit gemakkelijk zelf in een nieuwsbrief kunnen plaatsen, dus het moet op de juiste tijd op je site staan.

Daarvoor wil je niet afhankelijk zijn van derden, die er ook nog geld voor vragen. (Je kan er natuurlijk wél bewust voor kiezen om dit uit te besteden, omdat je bloggen niet leuk vindt en je je tijd liever ergens anders aan besteedt. Dan is mijn traject The Next Level wat voor jou.)

5. Dingen in je zijbalk plaatsen

Als je bijvoorbeeld na een tijdje een ander gratis product wil promoten – dat mensen natuurlijk alleen krijgen in ruil voor hun e-mailadres – dan moet je dit zelf in bijv. de zijbalk van je site kunnen zetten. Of misschien wil je er wel testimonials of je laatste 5 berichten. Of… steeds wat anders. Ook dit stukje van je site kan je gemakkelijk zelf beheren, als je bouwer je goed uitlegt hoe.

En er is toch ook niets leuker dan steeds weer die blije reacties (testimonials) terug te lezen, tijdens het plaatsen? Het zet je in de goede mindset en geeft je weer energie voor de komende dagen.

Conclusie

Sommige dingen moet je niet zelf willen doen aan je website, zoals het opzetten, MailChimp koppelen enz. Het levert jou frustraties op, het is zonde van je tijd en de site wordt er niet beter van; het is immers je vak niet. Maar een aantal kleine klusjes moet je gewoon in eigen beheer doen, omdat je er anders juist onevenredig veel geld aan spendeert.

Een goede webbouwer zorgt er bij de overdracht voor dat je deze handelingen onder de knie hebt. En als je bewust besluit om toch alles uit te besteden – omdat je het misschien wel zelf kan maar niet zelf wil -, dan is The Next Level wat voor jou: een mooi ontzorgpakket voor mensen die wél de waarde van goede online aanwezigheid zien, maar er weinig of geen tijd in willen steken.

Meer weten? Meld je dan aan voor de gratis webscan.


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>