Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

5 dingen die je beter kunt uitbesteden in WordPress

5 dingen die je beter kunt uitbesteden in WordPress.Vorige keer blogde ik over 5 dingen die je zelf moet kunnen in WordPress, deze week ga ik het hebben over wat je beter kunt uitbesteden. Dingen die je helemaal niet zelf moet willen kunnen, omdat ze zonde zijn van je tijd of je alleen maar stress en ergernis opleveren.

1. Je website opzetten

WordPress is eenvoudig te beheren; maar voordat je zo ver bent, moet je website nog worden opgezet. Dit kan je het beste door een professionele bouwer laten doen, die je helpt een logische navigatie op te zetten én met je meedenkt over voor wie je site nu eigenlijk is. En die je adviseert over thema’s en plugins.

Een bouwer die dus meer doet dan alleen een website bouwen, maar die samen met jou een aantal stappen daarvoor zet, zodat het resultaat veel beter is en ook veel meer dan alleen een website.

Lees ook mijn artikelen ‘Hoe kies je een WordPress-thema?’ en ‘Hoe weet je of je nieuwe website toekomstbestendig is?’

2. MailChimp koppelen

Logo_MailChimp. MailChimp aan WordPress koppelen kan je het beste uitbesteden.Hoe handig je ook bent met computers: dit wil je echt uitbesteden. Uitzoeken wat je precies moet doen om mensen op je mailinglijst te krijgen via je website, kost heel veel tijd als je dat niet regelmatig doet. Tijd waarin jij iets had kunnen doen waar je energie van krijgt en/of waar je geld mee verdient, in plaats van tijd die verloren is gegaan en niets anders oplevert dan frustraties.

Ik doe dit regelmatig voor klanten en weet dus precies hoe het werkt, welke knoppen ik moet hebben en vooral ook welke ik kan negeren.

Alleen al het aantal mogelijke formulieren waarmee je mensen zich kan laten inschrijven en waaruit jij moet kiezen, levert koppijn op voor wie niet regelmatig met MailChimp werkt.

Je hoeft dit meestal maar 1x in te richten voor je site, dus waarom zou je er je kostbare tijd aan besteden?

3. Onderhoud en updates

Je site onderhouden is 1 van de 5 dingen die je beter kunt uitbesteden in WordPress.Vooral technisch onderhoud kan je het beste uitbesteden in WordPress. Jij wil toch het liefst dat je site gewoon werkt, zodat jij je met je vak kan bezighouden? En hooguit af en toe een tekst, filmpje of plaatje toevoegen?

Bespaar jezelf een hoop ellende en regel met je websitebouwer dat hij of zij je site onderhoudt. Plugins updaten en fouten oplossen als een plugin opeens niet meer werkt enz. Meestal biedt een websitebouwer een jaarcontract aan (ik in elk geval wel) om je dit werk uit handen te nemen.

4. Optimaliseren voor Google (SEO)

SEO_GoogleOm je website te optimaliseren voor Google, kan ik je een aantal tips geven – wat ik ook in enkele blogs gedaan heb. Ik geef mijn klanten altijd enkele tips mee bij oplevering en installeer een plugin die je helpt met SEO. En natuurlijk leg ik dan uit hoe die werkt en hoe jij je pagina’s daarmee optimaliseert.

Maar vervolgens moet je je resultaten nog meten in Google Analytics en die resultaten interpreteren en omzetten in actiepunten. Dat is behoorlijk ingewikkeld (alleen al vanwege de gigantische hoeveelheid knoppen) en echt een vak apart.

5. Onderhoud inhoud

Help_toetsenbord_Pixabay_640pxNatuurlijk kan het zijn dat je liefst helemáál niets zelf op je site doet, zoals blogs, diensten en testimonials plaatsen. En misschien vind je de nieuwsbrief versturen wel een enorm irritant klusje. Dan kan je er natuurlijk bewust voor kiezen om ook dát uit te besteden. Dan is The Next Level hét pakket voor jou.

Meer weten? Vraag de gratis webscan aan!


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>