Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

“Kan ik de vorige versie van mijn WordPress-thema installeren?”

Kan ik de vorige versie van mijn WordPress-thema installeren?Deze week kreeg ik een mail van Dimitri, een oud-cursist (uit de periode dat ik nog cursussen gaf op volksuniversiteiten). Hij vraagt: “Twee weken geleden is een update van het thema op onze website geweest en veel wijzigingen bevallen me niet. Kan ik de vorige versie van mijn WordPress-thema installeren?”

Het simpele antwoord is: ja en nee.

Het uitgebreidere antwoord is: ja dat kan wel, maar dat moet je niet willen.

“Waarom niet?” vraag je je nu waarschijnlijk af.

Een update is er niet voor niets:

  • een thema krijgt vaak nieuwe features (het kan bijvoorbeeld responsive worden)
  • een nieuwe versie werkt beter samen met de meestgebruikte plugins
  • een update repareert eventuele veiligheidslekken

En bovendien moet je thema ook blijven werken met WordPress zelf. Dat programma wordt regelmatig bijgewerkt en thema’s moeten daarop aansluiten.

Updates kun je dus beter maar altijd uitvoeren, en dan liefst zo snel mogelijk.

“Maar ik vind het nieuwe thema niet mooi”

Dat kan natuurlijk… dat je de nieuwe versie simpelweg niet mooi vindt. Ook dan is het antwoord vrij simpel: zoek een thema dat je wél mooi vindt. Er zijn er genoeg, zowel gratis als betaald. Er is er dus altijd wel één die je mooi vindt en die past bij wat je met je website wil.

Oude thema’s hebben vaak een wat ouderwetse look & feel en zijn vaak niet responsive (ook niet na een update) en als je dan toch moet veranderen, dan is dat hét moment om ook je site weer eigentijds te maken. Je wordt dan ook weer beter gerankt in Google, zoals ik laatst schreef.

Moet jouw website ook vernieuwd worden? Meld je aan voor de gratis webscan. We bespreken in max. 30 minuten wat jij nodig hebt en of/hoe ik je kan helpen.


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>