Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Lees meer werkt bij berichten én pagina’s

Lees_meerMet WordPress kan je de weergave van je teksten inkorten – dat weet je misschien al. Dat doe je met de ‘Read More Tag’ (de lees meer-knop) die je rechts ziet.

Lees meer bij berichten

Dat is erg handig bij berichtenoverzichten. Denk aan een homepage met allerlei nieuwsberichten. Ik vind het handig als de lezer dan meteen meerdere titels ziet staan met 1 of enkele alinea’s eronder. Als lezer krijg je dan een overzicht van wat er zoal staat, zonder dat je hoeft te scrollen. En als je meer wil lezen, klik je op ‘Lees meer’. (Hoe die tekst precies is, hangt van je thema en evt. eigen instellingen af.)

Lees meer bij pagina’s

Bij pagina’s lijkt ‘lees meer’ overbodig, want je toont ze nooit in overzichten. Bovendien: als je die ’tag’ invoert, zie je er niets van als je een pagina in je menu aanklikt.

Toch?

Ja en nee.

Dat laatste klopt: bij pagina’s die je via je menu benadert, zie je niets van de lees meer-knop. Maar dat je ze nooit in een overzicht tegenkomt, is niet waar. Denk maar eens aan de lijst met zoekresultaten op je site als je via het zoekveld rechtsboven iets wil vinden. Om daar ruimte te besparen, kan je heel goed met ‘lees meer’ werken. Ik heb het ook gedaan; probeer het maar eens.

Ik ben benieuwd of jij ‘lees meer’ ook gebruikt op jouw site en hoe. Laat het weten in het commentaarveld hieronder!

PS. Deel dit artikel met je netwerk, zodat ook je vrienden en kennissen profiteren van deze gratis tips. Klik op één van de socialmediaknoppen om dit artikel te delen.


  • Hieke schreef:

   Nee, die kende ik nog niet, wat handig! Weer wat geleerd. Ik ga dit binnenkort ook op mijn website toepassen. Dank je wel voor deze nuttige aanvulling!

 • Jolenta schreef:

  Dag Hieke,

  Ik wil juist wél een ‘lees meer’ op een pagina gebruiken. Ik gebruik het Simple-thema en dat klikt in een bepaalde balk door naar afzonderlijke pagina’s. En natuurlijk wil ik zelf bepalen wat er op de voorpagina zichtbaar is, en wat niet. WordPress geeft de mogelijkheid om een ‘lees meer’ in te voegen op pagina’s, maar wat ik ook doe, ik zie geen resultaat. Weet jij een oplossing?

 • Let op!

  Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
  Ik snap het
  >