Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Je hebt het er maar druk mee, met die rust

Drukte – rust.
Inspanning – ontspanning.
Uitgeput zijn – fit zijn.
Stress – ontspanning.
Tijdgebrek – tijd over hebben.
Moeten – willen
Hard werken – zacht werken.

Ik schreef eerder al blogs over deze tegenstellingen, zoals Heb jij ook hoogontspannen verwachtingen van je vakantie? en Het is makkelijker vlammen met het vuur aan je schenen.

Het blog van vandaag is er één in dezelfde ‘verzameling’.

Wie rent, sjeest, het druk heeft en continu een race tegen de klok voert, moet zélfs hard werken om rust te pakken. (Sorry, superlelijke formulering: dat ‘rust pakken’… Maar hij past hier zo mooi. Hé – weer een tegenstelling! 🙂 ) Ben jij zo iemand? Dan moet jij waarschijnlijk flink je best doen om vrije tijd te hebben. Misschien blokkeer je wel momenten in je agenda en moet je ervoor waken dat die niet volstromen met ‘belangrijke dingen’ die voorrang krijgen.

Of misschien is je ‘vrije tijd’ gevuld met hobby’s, waardoor ze toch weer aanvoelen als ‘moetje’ i.p.v. als ‘willetje’.

En maak jij eigenlijk wel tijd voor de dingen en vooral mensen die jij echt belangrijk vind? De mensen om wie je veel geeft?

Als jij, net als ik, veel interesses en energie hebt en ook nog snel en enthousiast ‘ja’ zegt tegen leuke activiteiten, heb je het niet alleen ‘gewoon heel druk’. Je hebt het dan óók nog druk met vrije tijd inplannen. Omdat je weet dat niksen nodig is en omdat je toch ooit een keer al die prikkels moet verwerken.

Bovendien kan de uitspraak Je hebt het er maar druk mee, met die rust ook nog betekenen: als jij ’n keer niks te doen hebt, vind je dat moeilijk. Want je bent slecht in niksen. Dus ga je je tijd toch weer opvullen, terwijl niksen op dat moment heel goed zou zijn voor jou. (Bekijk ook eens mijn vlog Ik voel me schuldig als ik niks doe.)

Herkenbaar!

Zo was ik vroeger ook.

Maar nu niet meer. Ik doe nog evenveel, want ik krijg ’n bore-out als ik niet tig hobby’s en projecten tegelijk mag doen. Het verschil met vroeger is dat ik permanent ontspannen ben, overzicht heb en met veel minder moeite hetzelfde en zelfs méér bereik.

Door zacht te werken. Het kostte ff wat moeite, want als kind van onvervalste diehard calvinistische Nederlanders weet ik als geen ander wat hard werken is. En dat ontstpannen ook hard werken is of kan zijn. Zacht werken is ook niet makkelijk, het zit niet het DNA van De Westerling. Was het simpel, dan werkten (of beter: leefden) we allang allemaal heel zacht. Maar zacht werken is wél heel goed te leren. In slechts 3 maanden. Jij kan het ook!

Wil jij leren zacht werken?

Ik help je daar uiteraard graag bij. Vraag een gratis inspiratiesessie aan, dan bespreken we wat je nodig hebt en kunnen we meteen kennismaken. Lijkt me leuk!


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>