Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Alles is liefde, maar liefde is ook niet alles

Mijn kalender laat zich vandaag weer eens op meerdere manieren uitleggen.

1. De letterlijke uitleg

Als je verliefd bent, lijkt de wereld uit niets anders te bestaan dan die ene geweldige persoon. Je komt bijna tot niks anders dan mijmeren en zwijmelen. Maar natuurlijk moeten er ook andere dingen gedaan worden: je werk, je huishouden en je hobby’s wachten op je. Je liefde is niet het enige waar je leven uit bestaat.

Een variatie op dit thema: je hebt een relatie. Als die lekker loopt en jullie al ’n tijdje samen zijn, krijg je weer ruimte voor andere dingen; je bent niet meer louter met je geliefde bezig.

Als je relatie NIET lekker loopt of als je verliefdheid niet beantwoord wordt, is ‘liefde ook niet alles’. In het 1e geval moet je hard werken om je relatie in stand te houden; in het 2e geval moet je hard werken om over die persoon heen te komen.

Juist dan is het zaak om zacht te werken. Lees: om het zacht aan te pakken; dus lief te zijn voor jezelf in die moeilijke situatie. Probeer verwijten en eisen (ofwel je hard opstellen) verre van je te houden in álle vormen van relaties.

2. De figuurlijke uitleg

‘Alles is liefde’ is een manier om uit te drukken dat je de wereld door de bril van overvloed bekijkt. Je voelt oprechte liefde voor de mensen, dieren, dingen, natuur en situaties om je heen; je ervaart liefde in de breedste zin van het woord. Zelfs voor de minder plezante zaken, want daarvan kan je leren. En doordat je begrijpt/doorziet waarom mensen reageren zoals ze reageren, kan je ze ook milder – met liefde – benaderen en beoordelen. Of misschien ben je wel (bijna) vrij van oordelen, dá’s pas liefde.

Overvloed ervaren tot op de subtielste niveaus – en daarmee de wereld door ’n roze bril zien zonder naïef te zijn – is 1 van de vele dingen die je leert met zacht werken.

Liefde koesteren voor de wereld is een fijne levenshouding en helpt je om te bereiken wat je wil, maar het is niet het enige wat je nodig hebt. Je zult ook ‘domweg’ in actie moeten komen. Dus wederom geldt: ‘Alles is liefde, maar liefde is ook niet alles.’

3. Nóg bredere uitleg

Liefde = aandacht = zacht werken.

Heel kort door de bocht gezegd.

Kies wat je nú wil doen of aan wie je nu aandacht wil geven en doe dat met je volledige aandacht. Dat is ook 1 van de vele dingen die je leert tijdens het traject zacht werken. Dan doe je dus 1 ding tegelijk. Je kiest. En doet dus ook dingen NIET. Omdat je daar geen zin in hebt. Nu. Of überhaupt in je leven.

Dat betekent dat je liefde voor jezelf aan het vormgeven bent. Jij creëert het leven dat bij jou past en doet dus geen dingen meer omdat die van je verwacht worden, omdat dat zo hoort of om wat voor reden dan ook. Je doet dus niet álles.

En zo komen ‘liefde’ en ‘(niet) alles’ weer bij elkaar.

Trouwens… Een 4e vertaling van bovenstaande kalendertekst is: ‘je hoeft geen genoegen te nemen met maar 1 ding in je leven, je kunt het leven creëren zoals jij dat wilt leiden’. Dát leer je met zacht werken.

Is zacht werken wat voor jou?

Wil jij het leven creëren dat bij jou past? Bewust kiezen wat je wel en niet (meer) doet, zowel in je werkende als in je privéleven? Leren tijd te maken, slimmer te slapen en nog veel meer, met als resultaat dat je tijd en energie overhoudt in plaats van uitgeput te zijn na 1 dag werken?

Dan is zacht werken wat voor jou. Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek, dan bespreken we hoe ik je kan helpen.


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>