Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Het plotselinge is altijd te verwachten

Duh!

De vraag is alleen: hoe ga jij om met die onverwachte wendingen des levens?

Schiet je dan in de stress? Bijvoorbeeld omdat je (veel te volle en strakke) planning dan niet meer klopt? En ga je dan met oogkleppen op zo veel mogelijk verder met wat je aan het doen was? Je plan proberen te realiseren, scheldend op het onverwachte terwijl je probeert te doen of er alleen een kleine tijdhindernis was?

Op zo’n moment sta je waarschijnlijk bol van de stress en ervaar je een enórm tijdgebrek. Schaarste alom.

Doorgaan waar je was, nog harder rennen om het af te krijgen en doen alsof er ‘niets’ gebeurd is, is uiteraard een optie.

Maar gelukkig zijn er altijd meerdere opties. Ik giet ze in een aantal tips.

Tip 1. Plan niet alles in

Sommige dingen moeten nou eenmaal gebeuren en soms ook nog op een bepaald moment. Die plan je natuurlijk in. Maar probeer de rest slechts in hoofdlijnen uit te stippelen. Zo houd je tijd en ruimte over om dingen op z’n beloop te laten. Probeer te genieten van wat anders gaat, wetend dat je daar nu toch de tijd voor hebt en niet hoeft te stressen.

Gelukt? Gefeliciteerd! Dan heb je schaarste omgezet in overvloed.

Tip 2. Luister, voel en vertrouw

Durf te vertrouwen dat het goed komt. Luister naar je energie en intuïtie en geef gehoor aan wat je voelt. Heb je ’t druk en voel je je opgejaagd, maar wil je liefst nu een uiltje knappen? Doe dat! Je zult zien dat je daarna juist sneller en effectiever je doelen behaalt.

Tip 3. Kijk ook eens omhoog

Als je maar doorholt, zie je niet wat er allemaal om je heen is. Vroeger fietste ik bijv. zo snel mogelijk van A naar B en keek ik alleen maar voor me. Nu fiets ik rustiger, kijk ik omhoog naar de mooie gevels en ben ik net zo snel op mijn bestemming. Dat is winst, want ik heb nu een relaxed gevoel en geniet van m’n omgeving.

Dit is natuurlijk een letterlijke variant van ‘zien wat er om je heen is’, maar dit kan ook op een minder zichtbare manier. Het kan ook gaan om ideeën en oplossingen die slimmer, effectiever en sneller zijn dan de opties die je voor je zag in de racemodus. Die handigere oplossingen komen pas in je opborrelen, als jij daar de rust voor hebt.

Zo maak je juist gebruik van het onverwachte in plaats van ertegen te vechten. Zo wordt het onverwachte een mooi middel uit overvloed, in plaats van een hinderlijke hobbel uit de schaarste.

Tip 4. Leer zacht werken

Dat is dé manier om rust, overvloed en onverwachte zaken te leren benutten. En om in een permanente staat van ontspanning meer te bereiken in minder tijd. Je leest er meer over op de pagina Zacht werken. Wil je bespreken of het wat voor jou is? Vraag dan een gratis inspiratiesessie aan. Ik mail je altijd binnen een paar uur terug met data en tijden.

Hartelijke groet!
Hieke


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>