Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Fouten maken verleer je nooit – jippie!

Mijn alom geprezen scheurkalender vandaag: “Fouten maken verleer je nooit”.

Jippie!

Klinkt raar, maar dat meen ik echt.

Vroeger, toen ik nog in loondienst werkte en een fixed mindset had, was ik bang om fouten te maken. Want fouten maken is voor domme mensen en ik ben toch zo slim?

Gevolg: verkramping en meer kans op fouten. Vooral domme, want die had ik kunnen en moeten voorkomen.

Sinds ik ben gaan ondernemen, heb ik mijn mindset kunnen omvormen tot een growth mindset. Soms steekt ‘Mr. Fixed’ nog wel ‘ns z’n kop om de deur, maar over het algemeen zie ik overal mogelijkheden. Ook in ‘fouten’. Want je kunt je bedrijf alleen laten groeien als jij zelf als persoon groeit.

Ik bestempel veel minder acties, resultaten of situaties als fout. Alles is ’n kans. En als een resultaat anders is dan je wil of hoopt, kan je er i.i.g. wél weer wat van leren. Meestal meer dan 1 les.

Kortom: wees niet zo streng en hard voor jezelf, maar wees zacht. Voor jezelf én je omgeving. Je zult zien: van fouten leer je juist. Meer dan van dingen die alleen maar goed gaan.

Er bestaat maar 1 fout…

… namelijk iets niet proberen. Zet die stap en kijk hoe het uitpakt. Anders dan gewenst? Dan probeer je gewoon ’n andere stap. Houd het speels en licht, dat maakt het leven leuk.

Ik wens je veel ‘fouten’ toe 😉


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>