Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

We leven in de tussentijd

We leven met z’n allen in de tussentijd, las ik vandaag op m’n kalender. Maar wat ís tussentijd?!

Religieus

De uitdrukking ‘leven in de tussentijd’ lijkt een religieuze herkomst te hebben. Als in: sinds Jezus zich heeft opgeofferd en tot Zijn wederopstanding, is ons leven een leven in de tussentijd. En die tijd doet er eigenlijk niet echt toe – niet zoals de tijd dat Hij er was en de tijd dat Hij terugkomt, die pas écht belangrijk zijn. Voor gelovigen dan. En ik zeg bewust ‘lijkt’, want ik ben niet erg goed thuis in deze kringen.

Wereldlijk

Dat is natuurlijk maar één van de betekenissen, en persoonlijk zou ik deze niet kiezen. Want nogmaals: ik ben niet bepaald religieus. Ik ben eerder van God los :p

Volgens verschillende woorden- en synoniemenboeken, is ’tussentijd’ ook ‘vertaalbaar’ als: ondertussen, inmiddels, intussen, onderhand, onderwijl, tussendoor, tussentijds, zolang.

Hier kan ik wél wat mee. En jij ook, na het lezen van dit blog.

Hard werken is… ’tussendoor’

Veel mensen doen van alles tegelijk of ‘snel even iets tussendoor’. Als in: midden in een taak opeens iets heel anders gaan doen. Dat lijkt efficiënt, maar is het juist niet. Want zo doe je niks echt goed en duurt het langer voordat je je werk af hebt. Je mist flow, omdat je aandacht versnipperd is.

In die zin slaat ‘We leven met z’n allen in de tussentijd’ precies op het hard-werken-dna van onze maatschappij.

Zacht werken is… ’tussendoor’

Ja, dit klopt echt. Want ’tussendoor’ is natuurlijk ook weer voor meerdere interpretaties vatbaar. Als je iets tussen 2 taken in doet, maar tijdens de taken zelf je aandacht er voor DeVolle200 bij hebt, is dát juist typisch zacht werken.

Gratis hulpmiddel

Om je te laten ervaren wat het verschil is tussen ‘harde’ en ‘zachte’ variant van ‘leven in de tussentijd’, kan je het beste de eerste hoofdstukken met oefening downloaden van het boek Een zaak van fans. Met die oefening ervaar je wat zacht werken is en hoe je tijd maakt. En als je snapt hoe dat werkt, snap je ook precies wat ik bedoel met dit blog en de harde en zachte variant van ’tussentijd’.

→ Download uitleg en oefening via de pagina ‘Zacht werken’ (meteen onder de video)


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>