Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Levensvragen – Afl. 15. Moet ik al mijn beloftes nakomen? Zal ik eindelijk die oude ‘vriendschap’ beëindigen? Zal ik op een eerder besluit terugkomen? Moet ik mijn belofte breken?

Ook nu weer krijg je meer dan een simpele ja of nee.

Insert Video
Insert Video
Insert Video

More...

Transcriptie

Kwartet! 🙂 Vandaag gaat m’n filmpje over 4 kaarten.

Een vriendschap is een soort belofte. Dat geldt ook voor relaties met klanten. Het geldt voor heel veel intermenselijke relaties.

We hebben als kind geleerd dat je beloften hoort na te komen. Dat is netjes. En – eerlijk gezegd – ook wel fijn voor de ander.

Maar als jij je er totaal niet meer senang bij voelt om een belofte, relatie of besluit uit te voeren, is het beter om dat uit te spreken en erop terug te komen. Soms blijkt het inderdaad beter om je belofte te breken.

Een mens ontwikkelt zich immers, vooral de ondernemende mens. Die leert zichzelf en z’n behoeften steeds beter kennen. Soms betekent dat dat je leven compleet transformeert. Het voelt dan heel onprettig om te moeten vasthouden aan oude afspraken en patronen.

Wees sterk en ga het gesprek erover aan met de persoon in kwestie. Die verbreekt uiteindelijk ook liever de belofte dan voort te leven in een leugen. Stel dat het om een klant gaat… die wil geholpen worden door iemand die er vol voor gaat. Daar heeft hij of zij ook voor betaald. Als jij je klant niet meer goed kan helpen omdat het bijvoorbeeld niet meer goed voelt zoals het nu gaat, is het wel zo eerlijk om dat te bespreken en een oplossing te vinden. Dat zou jij ook willen, als de rollen omgekeerd waren.

Het is GEEN zwaktebod om terug te komen op eerdere besluiten. Het is juist een teken van kracht, dat jij steeds beter aanvoelt waar jij behoefte aan hebt en dat je jezelf durft te zijn. Met beloften en afspraken die daarbij passen. Het is superkrachtig als je taboes durft te doorbreken en moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt.

Ga eens bij jezelf te rade: welke vriendschappen of andere relaties of beloften/afspraken wil jij herzien? Op welke besluiten wil jij terugkomen? Wanneer heb je dat geregeld?

Laat het weten in de comments of stuur ’n mailtje aan hieke@devolle200.nl. Ik ben heel benieuwd!

Voor deze serie gebruik ik met toestemming enkele ‘Levensvragen’-kaarten van Omdenken, zie www.omdenken.nl/winkel.

Insert Video

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>