Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Levensvragen – Afl. 13. Zal ik mezelf een doel stellen voor over 5 jaar?

Dat kan, maar of dat handig is... Ik geef je míjn antwoord; misschien heb je er wat aan.

Insert Video
Insert Video
Insert Video

More...

Transcriptie

Kan je doen… Voor mij werkt het niet. Ik kijk wel af en toe vooruit, maar ik leef toch vooral in het hier en nu. Bovendien heeft het verleden me geleerd dat ik me supersnel verveel en iets anders wil doen. Maar wat dat dan is… dat weet ik niet, want ik kan niet de toekomst voorspellen. Nou ja, deels dus, maar niet tot in detail. Ik volg mijn gevoel en dat laat zich niet voorspellen op het gebied van wat ik over X jaar wil doen.

Dan heb ik het over werk hè? Dingen als ‘Ik wil graag nog naar vakantiebestemming Y of Z’ zijn andere koek. Een ander soort doel. Maar wat ik qua werk doe over 5 jaar? Géén idee.

De afgelopen 10 jaar heb ik zó vaak van werk gewisseld! Zowel in banen als in eigen ondernemingen. Nu heb ik m’n roeping wel echt gevonden, maar er vonden na een jaar al weer kleine nuanceverschuivingen plaats. Ik blijf me ontwikkelen en dat brengt ook nieuwe wensen en doelen met zich mee. Gelukkig maar, anders was het leven saai. En je weet inmiddels wel dat saaiheid voor mij dodelijk is.

Hoe steek jij in elkaar? Werken 5-jarendoelen voor jou wél? En welk doel heb je dan? Of werkt het totaal niet? Ik ben heel nieuwsgierig! Deel je het antwoord met me? Dat kan in de comments of via hieke@devolle200.nl.

Voor deze serie gebruik ik met toestemming enkele ‘Levensvragen’-kaarten van Omdenken, zie www.omdenken.nl/winkel.

Insert Video

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>