Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Levensvragen – Afl. 10. Moet ik vaker mijn mond houden?

Het antwoord vind je in de video. Zodra ik hier wat noteer, is het al 'n spoiler 🙂

Insert Video
Insert Video
Insert Video

More...

Transcriptie

[ Schudt zwijgend ‘nee’ 🙂 ]

Een ondernemer met een mening is heerlijk. Je profileert je ermee – en dan bedoel ik niet als grijze muis. En welke ondernemer wil zich nou níet profileren? Dus dat alleen al is genoeg reden om je mond niet te houden. Ik zou m’n filmpje dus hier kunnen – en eigenlijk moeten – eindigen voor de begrijpelijkheid.

Maar er is meer: als je waardevolle dingen te melden hebt, waarom zou je dan je mond houden? Je kunt er veel mensen mee helpen. En daarmee jezelf, want anderen helpen en daarvoor betaald krijgen, heet klandizie. Wel zo handig voor ondernemers.

Ten derde: maak van je hart geen moordkuil. Spreek dingen uit. Soms is het wel handig om dat niet meteen te doen, omdat je dan je eigen glazen ingooit. Ook al ben je eerlijk en oprecht. Dan is timing soms tóch erg belangrijk. Maar uiteindelijk doe je wél je zegje, want dat is beter voor jou en vaak ook voor de ander, die ervan kan leren. En voor jullie relatie.

Moet ik vaker mijn mond houden? Nee:

  • Mening hebben = je profileren
  • Waardevolle dingen melden = klanten helpen
  • Maak van je hart geen moordkuil

Waar wil jij je over uitspreken? Laat het weten in de comments of via hieke@devolle200.nl!

Voor deze serie gebruik ik met toestemming enkele ‘Levensvragen’-kaarten van Omdenken, zie www.omdenken.nl/winkel.

Insert Video

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>