Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Levensvragen – Afl. 4. Moet ik harder onderhandelen?

Deze keer is de invalshoek die van taalfrHiek.

Insert Video
Insert Video
Insert Video

More...

Transcriptie

Dat ik een taalfreak ben, heb je inmiddels wel begrepen. Ik struikel vaak over formuleringen – al ben ik aan de andere kant natuurlijk ook vaak zat zelf onhandig aan het brabbelen. Maar dat terzijde.

In de vraag van vandaag struikel ik over 4 van de 4 worden. Ik leg het je uit, maar het woord ‘moeten’ sla ik over, dat is al eerder aan bod gekomen in deze serie.

IK…
Onderhandelen gaat over iets gedaan krijgen van een ander. Dat kan je partner thuis zijn of je baas of collega... Ik ga hier uit van een werksituatie, waarin jij dienstverlener bent die zijn of haar klanten helpt.

Uitgaan van jezelf is als ondernemer nooit handig – je wil immers het probleem van je klant oplossen. Daar richt je je op – op je klant. Dus hoezo ‘ik’ in deze frase?

HARDER ONDERHANDELEN…
Als je het onhandig aangepakt hebt, heb jij je bedrijf ingericht rond uurtje-factuurtje. Dat brengt een aantal nadelen met zich mee, waardoor jij door potentiële klanten louter op prijs wordt vergeleken. In die tredmolen ‘overleef’ je alleen maar als je de laagste prijzen hanteert of als je toestaat dat je klanten met je onderhandelen. Jij wil dan niet te veel omlaag, dus ga je hard onderhandelen. Wil je dan een normaal inkomen genereren, dan is keihard werken de enige weg. Dat houd je niet vol. En het is niet leuk.

Want je wil niet vergeleken worden. Jij wil gekozen worden vanwege je kwaliteiten. Dat kán ook, als je het slim aanpakt. Dat kan ik je leren.

Als je het slim aanpakt, is onderhandelen niet aan de orde. En ‘hard’ ook niet. Dan ben je zacht voor jezelf, omdat je op een ontspannen manier een normaal bedrag kan verdienen. Zonder je kapot te werken.

Wil jij dit leren? Neem dan contact op met hieke@devolle200.nl. Dan bespreken we wat jij nodig hebt.

Voor deze serie gebruik ik met toestemming enkele ‘Levensvragen’-kaarten van Omdenken, zie www.omdenken.nl/winkel.

Insert Video

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>