Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Open leven opent leven

Open deur…

Maar het is wel echt zo.

Het is zó gaaf om te merken dat een open houding – ik ben immers een open boek – anderen onbewust aanspoort om ook open(er) te zijn! Hoe meer ik mijn (maffe) zelf ben, hoe beter dit werkt.

Steeds vaker delen mensen die me niet of nauwelijks kennen hun diepste zielenroerselen met me. Ze zijn dan zelf verbaasd dat ze al die intieme informatie delen, maar ook blij. Omdat ik oordeelloos luister en ze met ongebruikelijk doch nuttig advies op weg help.

Er is niks ongemakkelijks aan die gesprekken; het zijn juist momenten die me dankbaar maken en die ik koester.

Dus open leven, opent inderdaad leven. Want door die bijzondere gesprekken, gaan er ideeën in me borrelen en kan ik helpen. En ik krijg energie van die mooie momenten. Daardoor voel ik me extra levend.

Het opent ook leven bij de persoon met wie ik in gesprek ben. Hij of zij zat op een dood spoor, maar kan door het gesprek weer verder.

Door die verbinding kunnen we allebei groeien; ons ontwikkelen. Eén van mijn motto’s is: “Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd.” Dat is ook leven. Voor mij dan. (Of zoals ’n van oorsprong Engelse vriendin zegt: “Learn or die”.)

Klik, rapport, verbinding

Een klik hebben, rapport maken, een oprechte verbinding aangaan met de ander: het is van levensbelang als dienstverlener, wil je je aanbod verkopen. Sommige ondernemers zijn van nature goede verbinders en hoeven er geen enkele moeite voor te doen. Anderen kunnen het gelukkig vaak goed leren.

Feit is: je bereikt meer met een open houding. Natuurlijk hoef je niet je hele hebben en houden op tafel te leggen, zoals ik. (Het enige wat ik niet deel, is m’n pincode.) Wat je deelt, bepaal je natuurlijk zelf. Maar hoe opener je bent, hoe meer je – moeiteloos – bereikt. Dit werkt uiteraard alleen als je het oprecht doet en je er goed bij voelt. Anders is het nep en werkt het tegen je. Want iedereen voelt feilloos aan welke intentie achter jouw open/kwetsbare opstelling zit.

Dit is dus handig voor jou als ondernemer, want je kunt openheid bewust inzetten in je verkoopactiviteiten.

Leven zonder kramp

Ben jij voortdurend moeite aan het doen om informatie af te schermen van De Buitenwereld? Om mysterieus te zijn of ‘gewoon’ werk en privé strikt gescheiden te houden? (Wat niet kan, zie dit vlog…) Om met je klanten zakelijk en afstandelijk om te gaan, omdat je vooral niet te persoonlijk mag/moet worden?

Dat lijkt me enorm vermoeiend.

Zoals ik al zei, hoef je natuurlijk echt niet alles te delen. Maar krampachtig dingen scheiden of een bepaalde houding/hiërarchie creëren, is niet bepaald zacht werken. Dat is keihard werken en kost onnodig veel energie.

Dus: wees zacht voor jezelf en onderzoek eens hoe je uit die kramp kan komen. Dat heeft effect op je werk en is daarom dus ook zacht werken.

Het voordeel is – zoals je nu wel weet – dat je door je persoonlijke insteek meteen warmer overkomt bij je (mogelijke) klanten, waardoor ze je sneller zullen inhuren. Niet voor niets hoor je vaak: “Mensen doen zaken met mensen.”

Amen to that!

Leren hoe je altijd ontspannen bent en zonder stress leeft

Dat is wat je – in de kern – leert met zacht werken. Je leert nog veel meer, zoals:

  • hoe je altijd energie én tijd overhoudt (je komt nooit meer tijd te kort en haalt deadlines zonder moeten, stress en to-do-lists)
  • je dromen realiseren
  • slimmer slapen (ja, dat kan echt!)

Dit is ’n heel kleine greep uit de onderdelen die aan bod komen.

Wil jij leren zacht werken? Natuurlijk help ik je daar graag bij. Vraag een gratis inspiratiesessie aan, dan bespreken we wat je nodig hebt en kunnen we meteen kennismaken. Lijkt me leuk!


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>