Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Het is makkelijker vlammen met het vuur aan je schenen

In 1e instantie moest ik hard lachen om deze woordgrap.

In 2e instantie dacht ik: “Met deadlines in zicht, functioneerde ik vroeger beter. Voordat ik leerde zacht werken.”

Ik ben natuurlijk niet de enige. Bij lange na niet. Het gros van de mensen gaat pas écht aan de slag als er iets af MOET.

Bij mij is het principe er nog wel: als ik over een hele poos een blog/vlog/nieuwsbrief/salespagina/… nodig heb, begin ik er vaak nog niet aan. Pas als de datum in zicht komt waarop ik dat item nodig heb, kom ik in actie.

Maar het resultaat is héél anders dan toen ik nog vuur aan m’n schenen nodig had om in actie te komen.

Vroeger waren het moetjes. Ik maakte prima content, maar voelde me continu gestrest. Ik had geen rust om écht vanuit m’n hart te schrijven of anderszins te creëren.

Nu ik heb geleerd om altijd ontspannen te zijn, ongeacht hoeveel werk ik te verzetten heb, zijn mijn maaksels veel geïnspireerder. Mijn blogs en vooral vlogs zijn veel creatiever dan ik vroeger kon maken. En ze zijn ook nog eens véél sneller klaar.

Bovendien zijn het geen moetjes, maar willetjes. Ik zie in m’n agenda dat ik over X dagen iets nodig heb, vertrouw erop dat ik ruim op tijd inspiratie krijg en zodra ik zin en inspiratie – zinspiratie – heb, is het ook in no time klaar.

Soms werk ik dan ineens máánden vooruit (zoals met de blogs n.a.v. mijn scheurkalender), maar vaak ook niet. Dat hoeft ook niet, want ik weet dat het altijd goed komt. Daar vertrouw ik op.

Dat werkt. Keer op keer op keer op keer op keer…

Het is makkelijker vlammen met het vuur aan je schenen kan je nu op 2 manieren opvatten:

  1. pas als er een deadline is, kom je in actie (de letterlijke variant)
  2. zodra je inspiratie hebt, kom je in actie (de figuurlijke variant). Hierbij staat vuur natuurlijk symbool voor inspiratie: het vuur in jou over een bepaald onderwerp

Altijd ontspannen je deadlines halen: jij kan dat ook!

Met zacht werken. Het is niet supermakkelijk, anders werkte/leefde iedereen al zacht*. Maar je kan het wél vrij gemakkelijk leren, in maar 3 maanden. Enkele resultaten:

  • Je hebt energie over.
  • Je hebt tijd over.
  • Je bent ontspannen en hebt geen stress meer in je leven.
  • Je realiseert je dromen.
  • Je krijgt veel meer gedaan met minder moeite.

Om maar eens een paar effecten van zacht werken te noemen.

*Zacht werken gaat niet alleen over werken, het is een way of life. Het heet ‘zacht werken’ als tegenhanger van ‘hard werken’, waarvan we allemaal de nadelen kennen. Denk aan stress, overspannenheid, burn-out… Bij elkaar beroepsziekte nr.1. Het gaat ‘gewoon’ om meer gedaan krijgen met minder moeite. In je werk, maar ook in je privéleven. Jij bent immers geen gespleten persoonlijkheid 🙂

Niet voor watjes

Zacht werken klinkt misschien soft en vaag, maar dat is het niet. Het levert juist concrete, keiharde resultaten op. Bovendien is dit alleen geschikt voor mensen die zichzelf en hun gedrag willen onderzoeken en er niet voor terugschrikken om hun leven (flink) te transformeren.

Wil jij leren zacht werken?

Ik help je daar uiteraard graag bij. Vraag een gratis inspiratiesessie aan, dan bespreken we wat je nodig hebt en kunnen we meteen kennismaken. Lijkt me leuk!


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>