Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Ik ben verslapingsgevoelig

Dat mijn grote liefde niet luistert naar de naam ‘Wekker’, weet je waarschijnlijk al… Daar heb ik het in dit vlog immers al over gehad.

Ik ben ’n avondmens, wil liefst zo min mogelijk missen (ik ben een zgn. sensation seeker) en ga te lang door, als ik niet oplet. Dan heb ik door m’n hooggevoeligheid ook nog eens 9 uur slaap nodig om alle prikkels van al die sensations te verwerken… Tel uit je ‘winst’. Ik word dan ook steevast zeer laat wakker, wanneer ik het weer ‘ns laat gemaakt heb de avond ervoor.

Dat is op zich niet erg, want het kan. Ik maak als ondernemer immers m’n eigen rooster en ik plan dan ook niks voor 11.00 uur.

Het is wat anders als je continu extreem laat naar bed gaat en zó laat opstaat, dat je planning in de knel komt. Of wanneer je te laat in je nest ligt, maar er wél vroeg uit moet voor bijv. je kind(eren) of baan. Dan bouw je een slaapschuld op en dat is fnuikend voor je gezondheid.

Ga jij te laat naar bed, omdat je ‘nog héél even Facebook wil checken’, ‘nog even dit wil afmaken voor je klant’ of ‘nog even wat mails wil wegwerken’? Je wil je nuttig voelen en iets concreets doen… Kan je het maar niet opbrengen om je gedrag aan te passen, terwijl je weet dat dat wél beter is voor je?

Zie hier: een verslaving.

En daarmee is de cirkel van de woordgrap op de kalender rond: ‘verslaping = verslaving’.

Dat kan anders!

Bijna iedereen werkt hard. Dat is de norm in ons calvinistische land: altijd maar rennen, draven en nuttige dingen doen. Want anders voel je je nutteloos, lui, leeg en inefficiënt. Niks doen is dan ook lastig voor veel volwassenen. Hard werken is dus eigenlijk een verslaving geworden.

Gelukkig is er een manier om daarvan af te kicken: door te leren zacht te werken. Dat is verslavend leuk! ?

Ik help je daar uiteraard graag bij. Vraag een gratis inspiratiesessie aan, dan bespreken we wat je nodig hebt en kunnen we meteen kennismaken. Lijkt me leuk!


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>