Bam! Denk daar maar ‘ns over na.
Uiteraard zit de woordgrap in de toevoeging van ‘schijnen’ aan de zin ‘Verlichting is een staat van zijn’. Daarmee wordt ‘ie lekker letterlijk.
De figuurlijke variant – verlichting is ’n staat van zijn – klinkt meteen een stuk zweveriger, maar dat is het niet per se.
Je hoeft echt niet hele dagen op een berg in Tibet te mediteren om verlicht te zijn. Ook in het dagelijks leven in de westerse wereld kan je je verlicht voelen.
“Maar wat is dat dan?!” hoor ik je denken. Tsja, dat hangt van je definitie van verlichting af. En nee, ik bedoel hier niet de kaarsen, peertjes, TL-lampen en andere lichtbronnen. En ook niet gewichtsverlies 😉
Ik interpreteer ’t als…
… lichter door het leven gaan, het tegenovergestelde van een zwaar leven
… de essentie van het leven begrijpen
… het licht hebben gezien – als in: voelen wat jouw missie in het leven is
Dit leidt allemaal tot de term ‘zacht werken’.
Om toch nog even die lichtbronnen erbij te halen, maar dan in metaforische zin: in het donker is het ploeteren. Je ziet niks, je doet alles op de tast en loopt waarschijnlijk heel vaak een kant op waar je niet heen wil. Maar met de juiste verlichting zie je meteen waar je heen ‘moet’ lopen om je doel te bereiken.
Verlichting dus als een lampje dat jou leidt naar wat het beste is voor jou. Zonder te zwoegen en hard te werken, maar door zacht te werken. Het enige wat je hoeft te leren, is hoe je jouw lampje afstelt. Dat is de kern van zacht werken.
Lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Anders deed iedereen het allang. Maar het goede nieuws is…
Jij dus ook. Ik help je daar graag bij.
En er is nog beter nieuws: omdat ik de hele maand februari heb uitgeroepen tot zachtwerkenmaand, profiteer je t/m 28 februari van 10% korting op mijn ZACHT WERKEN© coachingstraject. Je betaalt dus maar liefst € 250,- minder! Iets voor jou? Neem contact op om dat te bespreken!