Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Jouw leven is als een schuifpuzzel; ontdek hoe je die goed legt!

Is je leven anders dan je wil en weet je niet hoe je dat verandert? Bekijk dan dit filmpje en ontdek hoe een schuifpuzzel je daarbij helpt.

More...

TRANSCRIPTIE

Je hebt je leven op orde, maar dan komt er ineens een onzichtbare ‘hand’ voorbij die alles in de war gooit. Of misschien had je je leven nog helemaal niet op orde, dat kan ook natuurlijk. Hoe dan ook: het is chaos en de situatie is anders dan je wil. Je weet wel waar je wél wil zijn, maar het lukt niet om er te komen, want daarvoor moet je bergen verzetten. Je weet niet waar je moet beginnen.

Ik zeg: “Je leven is net een schuifpuzzel”. Je huidige situatie is ‘slechts’ een fase; een tijdelijk stadium. Ga via verschillende tussenstappen op weg naar je doel. Ik zeg bewust niet ‘je EINDdoel’, want je krijgt ongetwijfeld weer nieuwe wensen en doelen. Dat kan zijn wanneer je je huidige doel bereikt hebt of al onderweg ernaartoe. Je doel kan ook onderweg wijzigen. Dus blijf opletten en blijf openstaan voor wat je op dat moment nodig hebt, en durf dingen aan te passen.

Laat ik duidelijk zijn: er zijn altijd dingen in je leven waar je helemaal niks aan kan doen, zoals wanneer je te maken krijgt met een ernstige ziekte. Ik roep niet dat álles maakbaar is. Dit vlog is gemaakt voor gemiddeld gezonde mensen die iets in hun leven willen veranderen, maar niet weten hoe. Denk aan dingen als ander werk, minder stress…

Maar goed… Zo’n levensschuifpuzzel is dus een logistieke uitdaging. Probeer niet in 1x je doel te bereiken, dat is vaak niet haalbaar. Kijk welke kleine stapjes je NU kan zetten, om uiteindelijk de puzzel opgelost te krijgen, zodat alle stukjes op hun plek vallen. Schuif net zo vaak als je wil of nodig hebt; en houd voor ogen wat wél lukt.

Grote kans dat je GEEN idee hebt welke stappen je allemaal moet zetten, dus HOE je je doel bereikt. Het relaxte is: dat hoeft ook helemaal niet! Je hoeft ‘alleen maar’ te weten wat je wil bereiken en welke stap of paar stappen je nu kan zetten. Welke puzzelstukken je later gaat verschuiven en hoe, dat wordt vanzelf duidelijk.

Wat is jouw nu nog onhaalbare doel? En welke eerste stap of stappen kan je NU al zetten om dat te bereiken? Laat het me weten in de comments of in ’n mailtje! (hieke@devolle200.nl)


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>