Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Het C-woord

C-klein is de toonsoort van de 1e solo-aria uit Bachs Johannes Passion die ik op gamba zou spelen op 5 april. Echt… kansloze toonsoort op dat instrument, haha! Maar hé, het was wel mijn allereerste – via mijn bedrijf – betaalde opdracht als muzikant!

(Cello mocht ik spelen bij Bachs Mattheüs Passion, maar dat was op dezelfde datum. Dus dat moest ik helaas weigeren.)

Corona maakt die uitvoering onmogelijk, want de overheid heeft verordonneerd dat o.a. concerten worden afgelast t/m 6 april.

Creativiteit alom: musici bijv. verzinnen allerlei oplossingen om tóch uitvoeringen te laten doorgaan en daarmee inkomstenstromen niet te laten stokken. Ook hier: waarschijnlijk gaat mijn uitvoering op 24 mei alsnog door.

“Cursus afgelast – kan jij dat aan mijn cursisten mailen?” vraagt mijn trouwste klant, een dirigent, voor wie ik maandelijks mailings maak en voor wie ik nog veel meer doe, zoals ideeën verzinnen voor z’n bedrijf en betere bedragen voorstellen voor zijn workshops.

Creatief is ook hij. Hij ziet voorlopig zijn koorrepetities in rook opgaan. Om zijn zangers tóch te helpen, wil hij instructievideo’s maken. Of ik even een stappenplan wilde mailen. Hij heeft nul ervaring met video’s maken en monteren, dus dat ga ik hem nu leren. Hij investeert daarmee in z’n toekomst én – ik zal er niet omheen draaien – in mij. Dit weekend kocht hij 2 strippenkaarten, morgen zijn we daar ws. al ruim doorheen. Want ook andere zaken mag ik nog voor hem oppakken.

C=K (Corona = K*t/Kl*te)
maar ook:
C=I
van ‘inkomsten’.

Crisis gaat het hier niet worden. Ik heb gelukkig nog ruim voldoende spaargeld. Het scheelt natuurlijk dat ik een 1p-huishouden run en nauwelijks vaste lasten heb. Maar ook leef ik goedkoop en zuinig, ondanks mijn rijke leven. Ik heb weinig nodig en kan met weinig toe. Dat is fijn, ik hoef geen grote wijzigingen toe te passen in mijn bestaan. Ook niet in mijn manier van werken, die vaak solistisch is en Corona-proof.

Count on all your talents. Dat blijkt mijn redding. Want doordat ik meerdere – zeer verschillende – diensten verleen als ondernemer, die op allerlei talenten berusten, heb ik nieuwe opdrachten gekregen in deze voor andere ondernemers juist moeilijke tijden. Op musiceren na werk ik vnl. digitaal (even afgezien van het feit dat mijn bladmuziek op tablet staat), wat ook nog eens heel veilig is – qua virusverspreiding i.i.g. – en dus opdrachten in de hand werkt zoals ik hierboven beschreef.

“Claim je korting NU!” Ik wilde al heel lang een cursus animatie & nasynchronisatie doen en had ’t geld al gespaard, maar er was nog geen nieuwe datum waarop ik kon. Vandaag kreeg ik ’n promomail van stemacteren.nl die elke nieuwe inschrijving €200,- (!) korting biedt, zolang de overheid Corona-maatregelen treft. Ook stort dit bedrijf €100,- per nieuwe cursist in een onderzoeksfonds voor Corona. Kortom: ik ben blij met deze aCtie.

Celebreren ga ik deze mij toegeworpen kansen. Ik ben heel dankbaar dat mijn lieve, trouwe klant mijn hulp vraagt en ben me er terdege van bewust dat lang niet alle ondernemers het zo goed getroffen hebben.

Collega’s, hopelijk komen zulke kansen ook op jullie pad. Misschien zie je na het lezen van dit verhaal nieuwe mogelijkheden?

Cruciaal: blijf gezond en blij. Veel suCCes met alles en liefs van mij!


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>