Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

DeVolle200 bij Omroep West

Vanmorgen, woensdag 15 mei 2019, was ik te horen in Aan de Bak, een programma van Omroep West waarin dagelijks een bedrijf centraal staat.

Patrick van Houten interviewde mij over DeVolle200: wat voor werk doe ik, wat voor problemen los ik op, met wat voor soort mensen werk ik? De rode draad: mijn klanten zijn multitalenten voor wie ik allerlei verschillende dingen doe.

Zoals: coaching, copywriting, zacht werken, creatieve plannen maken voor o.a. musici en andere ondernemers. Enfin – zie o.a. m’n homepage.

Hieronder kan je het interview van enkele minuten terugluisteren én lees je mijn verhaal achter m’n muziekkeuze. Leer mij kennen aan de hand van de songs! 🙂
(Toepasselijk, aangezien ik conservatorium deed en musicologie studeerde.)

Interview

Ik koos 10 nummers voor de uitzending, waarvan er 5 werden gedraaid. Dat wist ik niet, dus ik had een mooi verhaal gemaakt dat alle 10 popsongs benutte.

Dat verhaal wil ik alsnog met je delen.

Het verhaal achter mijn muziekkeuze

Wanneer ik naar muziek luister, luister ik in eerste instantie naar de melodie en de harmonieën. Dat komt doordat ik meestal naar instrumentale klassieke muziek luister. Pas later komt daar eventueel de tekst bij.

Al deze nummers zijn enorm origineel; ze zijn absoluut anders dan de standaardpopliedjes die je vaak hoort. Originaliteit, jezelf zijn en daarmee anders durven zijn dan de massa… Dat zijn thema’s die in mijn leven duidelijk spelen. Natuurlijk ook in mijn bestaan als ondernemer.

Adele – Rolling in the deep

Vooral de groovy beat en de rauwe doch gevoelvolle muziek sprak me aan. De tekst over vuur in je hart gaat hier over liefde voor een persoon, maar je kan het natuurlijk ook wat vrijer interpreteren en projecteren op het leven in het algemeen of op je bestaan als ondernemer. Dat gaat vaak over rozen, omdat je het vuur in je hart kan najagen, maar diepe dalen komen ook voor. Bijvoorbeeld wanneer je weinig opdrachten of klanten hebt of andere zaken die je uit het lood slaan.

Amy Winehouse – Rehab

Rauw, groovy… Gave instrumentatie met die tenorsax en buisklokken. Ik drink niet en rook ook niet. Nooit drugs gebruikt… Het ging me niet om de tekst. Maar om de klanken die me raakten.

Jonge talentvolle muzikante… Doet me denken aan Mozart. Die was ook op jonge leeftijd erg origineel en talentvol op muziekgebied. En stierf ook heel jong, net als Amy Winehouse.

Beach Boys – Break away

Heerlijk blij en onschuldig, vrolijk. En ja… die vrijheid die ze bezingen, is voor mij ook heel belangrijk. Veel mensen worden ondernemer vanwege de vrijheid die het geeft om te doen wat je belangrijk vindt in het leven. En om autonoom te zijn. Dat geldt voor mij althans.

Bovendien waren de Beach Boys pioniers in hun genre. Ik voel me ook pionier, omdat de gebaande paden voor mij niet blijken te werken en ik m’n eigen manier van ondernemen helemaal opnieuw moet uitvinden.

Het is een aanmoediging om het heft in eigen hand te nemen en je los te maken van beperkende banden, te doen wat je wil en te genieten. Dat is ook mijn boodschap.

Bee Gees – Stayin’ alive

Toen ik klein was en géén idee hadden wat ze zingen, dacht ik dat het was: “Stena Line”. Want die Stena-boten kende ik wel van overtochten naar Engeland… haha!

Heerlijk disconummer, je kan er niet stil bij blijven zitten. Je MOET wel gaan dansen. Logisch, het is geschreven voor de film Saturday Night Fever. En ja… als je John Travolta ziet dansen, is dat wel extra aanstekelijk!

Caro Emerald – Riviera life

Heerlijk, die strijkers! Ik speel zelf cello, altijd leuk als popmuzikanten strijkers gebruiken. Da’s niet zo vaak meer.

Vrolijk, sfeer past precies bij de titel.

Caro Emerald heeft een heel eigen en herkenbare stijl. Gaaf vind ik dat, als je dat hebt gevonden.

Op avontuur gaan doe ik dagelijks. Niet per se naar ’n verre bestemming, maar wel steeds nieuwe dingen leren en ontdekken en nieuwe mensen leren kennen. Ik kan niet tegen routine en zoek steeds het onbekende op. Relaxte levenshouding, vertrouwen dat het goedkomt… je hebt niks te verliezen.

David Bowie – Space Oddity

Het is een nummer dat je helemaal kan analyseren voorbij wat Bowie ermee wilde. Mij gaat het hier vooral om David Bowie zelf. Zijn androgyne verschijning, zijn lef om te experimenteren met zijn mannelijke en vrouwelijke kant en dat ook tonen in make-up en kleding… Jezelf in heel verschillende facetten durven laten zien en pionieren; daar stond Bowie om bekend, ook nu nog. En dat vind ik gaaf aan hem.

Earth, Wind & Fire – Fantasy

Gaaf, groovy nummer.

Dromen, fantaseren en je dromen waarmaken… Dat spreekt me aan. Veel mensen zijn dat verleerd. Een pleidooi daarvoor kan geen kwaad.

Ilse de Lange – Miracle

Ik herken dat gevoelens achter slot en grendel zaten, goed opgeborgen. En hoe fijn het is dat ik nu heel goed bij mijn gevoel kan. Hoe anders mijn leven daardoor geworden is. Sterker nog: mijn leven én bedrijf zijn nu gebaseerd op luisteren naar m’n gevoel en NIET meer op ratio, zoals vroeger.

Over miracles gesproken…

Ilse de Lange – So Incredible

Gewoon een prachtig nummer. Het kwam uit vlak voor mijn huwelijk, het was toen heel toepasselijk. Inmiddels ben ik trouwens allang weer gescheiden, maar dat terzijde.

Jacksons – Blame it on the boogie

Heerlijk nummer. Je MOET er wel op dansen, stilzitten is onmogelijk. En wat een heerlijke backing vocal harmonieën! Heerlijk als je dat met je familie kan neerzetten. Ik musiceer ook graag op hoog niveau met m’n familie – maar dan wel meestal klassiek.


  • Desiree Rosier schreef:

    Wat verschrikkelijk leuk om te lezen Hieke. En fijn dat jij zo in flow onderneemt, jij multitalent.

  • Let op!

    Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
    Ik snap het
    >