Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Hoe zorg je ervoor dat jouw schepen niet botsen?

Je kent het vast wel: vol passie en overgave stort je je op je nieuwe interesse, om er op den duur achter te komen dat je zelfs daarop leegloopt.

Dat schip verbrand je dus achter je. En daarna stort je je weer op iets anders.

Dat deed ik ook.

Het leidde tot een inzicht dat ik met je deel in dit filmpje.

Insert Video
Insert Video
Insert Video

More...

Transcriptie

In het begin vond ik al deze scheepjes gewéldig. Ze waren nieuw, er was van alles te ontdekken. Maar zodra ik ieder schroefje, moertje en navigatiesysteem kon dromen, vond ik er niet zo veel meer aan.

Elk scheepje was een bedrijf of dienst. Wanneer ik er geen voldoening meer uit haalde, verbrandde ik het schip rigoureus achter me. Ik wilde nooit meer websites bouwen, copywriting doen, alleen maar teksten schrijven en redigeren voor bladen. Want ik kreeg er geen energie meer van – ik liep er zelfs op leeg. Dus: hup, uit m’n leven ermee!

Door mijn intuïtie te trainen en doordat ik leerde zacht werken, voelde ik steeds beter wat bij me past en wat niet. Dat begon nogal zwart-wit; nogal rigoureus. Ik verbrandde de volledige schepen. Maar door steeds beter te luisteren naar m’n gevoel, ontdekte ik dat het niet per se de volledige schepen zijn die ik wilde verbranden.

Soms bleek dat ik ’n ander materiaal zeil nodig had of andere bemanning. Of dat ik een motorboot nodig had in plaats van een zeilschip.

Kortom: ik ging steeds meer nuances zien. De meest recente nuance is: op 1 scheepje na vind ik ze allemaal nog steeds leuk, maar alleen als ze niet solo varen. Ik vind ze leuk, als ik met meerdere scheepjes tegelijk kan spelen.

Dat klinkt vaag en abstract en dat is het ook 🙂

Ik bedoel: mijn fans – m’n lievelingsklanten – zijn allemaal bovengemiddeld intelligente, sensitieve, creatieve mensen met meerdere talenten. Ze lijken tegen verschillende dingen aan te lopen: ze vinden hun werk niet meer leuk, hun werk is te stressvol, de balans tussen werk en privé is scheef of ze hebben een nieuwe website of websiteteksten nodig of willen hulp met marketing.

Uiteindelijk blijken ze allemaal de talentenlevenspuzzel te willen leggen. Soms zeggen ze: “Ik wil meerdere dingen doen, maar dat wordt me afgeraden. Jij doet ook heel verschillende dingen – wil je me helpen?”

Dát zijn mijn ideale klanten, die mensen met veel talenten en wensen in het leven, want die vormen een leuke uitdaging. Een gave puzzel om te leggen met veel stukjes. Of – om in de analogie van dit filmpje te blijven – een heleboel bootjes die niet moeten botsen.

Wel zo handig dus, dat ik van alle markten thuis ben, met m’n achtergrond met verschillende banen en eigen bedrijven en nogal uiteenlopende hobby’s. Ik leg daardoor verbanden die anderen niet leggen, waarmee ik mijn klanten goed kan helpen.

Heb jij ook een heleboel schepen in je leven en probeer je uit alle macht om ze dezelfde kant op te laten varen, maar lukt dat niet zo goed? Komen ze met elkaar in aanvaring? Laat mij je helpen. Samen zorgen we ervoor dat je bootjes weer op koers komen en blijven.

Stuur een mailtje naar hieke@devolle200.nl, dan plannen we samen een gratis strategiesessie in.
Insert Video

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>