Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

“Jij bent degene naar wie ik lang heb gezocht”

… zei een jonge ontwerper tegen me. Ik keek haar vragend aan en ze legde uit: “Alle ondernemerscoaches zeggen dat je één ding moet kiezen. Eén doelgroep of één dienst of dienstensoort aanbieden. Maar dat wil ik niet, ik wil alles doen wat ik leuk vind. Alleen weet ik niet hoe ik dat in m’n leven inplan. Dat is een moeilijke puzzel. Maar jij doet dat ook – wil jij me helpen?”

Met een knipoog zei ik: “Ja, ik wil!”. Want ze past perfect in het profiel van m’n fan: slim, creatief, veelzijdig, enthousiast en sensitief.

Ik herken het maar al te goed: alles willen doen wat je kan en leuk vind en het risico lopen dat je er gestrest van wordt. Dus heerlijk om iemand anders te helpen met het probleem dat ik zelf ook had.

Al wandelend kwamen we tot een paar oplossingen en keuzes die ze kon proberen, waardoor ze alles kan doen wat ze wil, zonder gestrest te raken.

Van gestreste altruïst…

Ze vond dat ze geen tijd had voor al haar gave plannen en offerde de tijd voor haar eigen ontwikkeling op aan klanten. Ik weet zeker dat jij dat ook doet. Of dat het in elke geval je neiging en valkuil is.

Dat lijkt mooi, lief en altruïstisch, maar op termijn heeft niemand er wat aan.

Jij raakt gefrustreerd, omdat je de berg met dingen die je wil doen gestaag ziet groeien. En je ontwikkelt je niet, je kunt je creativiteit niet kwijt op andere manieren dan voor je klanten. Dus de andere uitingsvormen raken opgekropt. Dat straalt af op je klant. En trouwens… die wil toch ook gewoon de beste, creatiefste, innovatiefste versie van jou? Daar betaalt ‘ie voor, daar heeft ‘ie recht op. Dus het is niet eens je recht om heilige ik-tijd in te plannen, het is een plicht voor jou als ondernemer! 🙂

Ik heb daar ooit eens een vlog over gemaakt:

 

Enfin… We verzonnen dus een plan om wél alles te doen wat ze wil, op een voor haar geschikte manier.

… naar ontspannen creator

Ze heeft nu rust en overzicht. Ze heeft structureel tijd voor al haar creatieve, maffe ideeën én om haar creativiteit te ontwikkelen met autonoom werk. En voor die vele klanten heeft ze alsnog genoeg tijd.

Jouw puzzel

Heb jij ook zo’n moeilijke puzzel te leggen? Veel talenten die je in de wereld wil zetten, maar weet je niet in welke vorm en op welk moment?

Ik help je graag! Levenspuzzels oplossen is m’n roeping. Mail me, dan bespreken we hoe ik je kan helpen.


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>