Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Cd produceren voor Concertzender klonk als muziek in m’n oren

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.” Deze beroemde uitspraak van Pippi Langkous hoor en zie je tegenwoordig overal. En ook ik ben er fan van. Of nee – ik moet het anders formuleren: het zit in m’n DNA. Ik houd ervan om continu nieuwe dingen te doen of vaardigheden te combineren in nieuwe situaties. Om tegelijk ook nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te leren kennen.

Gelukkig kan dat.

Ik heb járen voor Concertzender gewerkt, waar ik tientallen educatieve radioprogramma’s maakte voor de afdeling oude muziek. Ook zette ik de nieuwsbrief op, die ik een tijd lang helemaal zelf vulde, en redigeerde ik de toenmalige website.

Toen de directeur me in 2011 vroeg of ik de cd Concertzender in De Toonzaal wilde produceren die in januari 2012 klaar moest zijn als relatiegeschenk voor donateurs, stuiterde ik van blijdschap. Want ik mocht álles regelen, van A tot Z.

Ik mocht/moest o.a.:

 • een tijdspad bepalen en zorgen dat alle partijen daaraan meewerkten (musici, vormgever, technici, drukker en ikzelf als redacteur…)
 • mensen aansturen
 • mijn muziekvakkennis inzetten
 • met buitenlandse musici communiceren in het Frans, Duits en Engels om te overleggen welke opnamen we mochten gebruiken
 • overleggen met onze eigen technici over de audiomastering
 • alle teksten schrijven
 • overleggen met de vormgever
 • drukproeven corrigeren
 • teksten laten goedkeuren door de directeuren van Concertzender en De Toonzaal
 • afstemmen met de drukker
 • meedenken over lay-out en de logica erachter; incl. het soort cd-hoesje. Alles moest uiteraard passen bij de huisstijl (van toen)
 • overleggen met auteursrechtenorganisaties
 • ISBN voor de cd aanvragen
 • zorgen dat ik binnen budget bleef

Dit soort projecten maakt me blij. Ik kan er veel talenten in kwijt, zoals regelen, schrijven, communiceren in andere talen over m’n oorspronkelijke vak (muziek), zien wat wanneer nodig is en daar proactief mee aan de slag gaan en zorgen dat alles perfect samenkomt.

Dat is een leuke uitdaging voor mij én het is fijn voor de opdrachtgever. Want hij heeft maar één aanspreekpunt en weet dat het goed komt. Binnen budget en op tijd. Vaak zelfs ruim voor de deadline.

Ik kan hier voor de leuk nog wel ff wat ambtelijk jargon tegenaan gooien:

 • ontzorging à de opdrachtgever wordt met maar 1 aanspreekpunt ontzorgd.
 • loyaliteit à voor een organisatie werkt het goed om beschikbare talenten te benutten. De gevraagde persoon – ik in dit geval – voelt zich gezien, omdat ik meer mag doen dan in m’n functieomschrijving staat. Daardoor doe ik graag een stapje meer (ik word er nog loyaler van) en ga extra enthousiast aan de slag.

Gedoe, geld, geregel…

Heb jij zo’n Pippi Langkous in je omgeving? Super! Zet haar in, dat vindt ze geweldig. Steeds nieuwe dingen doen en vaardigheden op ’n nieuwe manier inzetten en samenvoegen.

Maar als je nog géén Pippi hebt, maar wél een complex project… Zinkt de moed je waarschijnlijk in de schoenen. Grote kans dat je allerlei uiteenlopende taken herkent in het benodigde resultaat of proces, waarvoor je allemaal verschillende mensen denkt nodig te hebben. Dat is gedoe, het kost veel geld, het gaat lang duren omdat je steeds die vele neuzen dezelfde kant op moet zien te krijgen…

Pippi to the rescue!

Het hóeft geen gedoe te zijn, als je Pippi om hulp vraagt. Mensen zoals zij en ik, met vele talenten en kennis en werkervaring die ik opgedaan op allerlei gebieden, kunnen je heel goed helpen.

Dat is makkelijk, effectief, snel én veel goedkoper! En het werkt makkelijker samen. Ultrakorte lijntjes, om er nog een ambtelijke term tegenaan te smijten.

Mag ik je helpen?

Heb jij zo’n lekker uitgebreid project met nogal uiteenlopende taken? Maak me blij en huur me in! En maak jezelf blij, door met weinig gedoe en snel tot een uitstekend resultaat te komen.

Mail me over je project, dan bespreken we wat je nodig hebt!


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>