Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Levensvragen – Afl. 5. Zal ik gas terugnemen?

Dat ligt eraan... Check de video voor de rest van het antwoord.

Insert Video
Insert Video
Insert Video

More...

Transcriptie

Dat ligt eraan…

JA als je overwerkt bent doordat je het te druk had, dan is minder doen een goed idee. Maar wát je doet, wil jij waarschijnlijk nog steeds vól vuur doen. Want je bent nou eenmaal een vurig persoon. Dus in dat geval: alleen gas terugnemen in het aantal activiteiten. NIET in de uitvoering ervan.

NEE als je het heerlijk vindt om veel verschillende dingen te doen. Het ‘enige’ wat je dan hoeft te doen, is leren zacht werken, zodat je leert hoe je al die ballen in de lucht kan houden zonder dat het voelt als een circusact die op instorten staat. Dus wél al die dingen doen, omdat je er energie van krijgt en dood neervalt als je leven saai wordt. Maar doe die veelheid aan activiteiten dan wel op een relaxte manier, waardoor je ook nog eens tijd en energie overhoudt.

En ook NEE als anderen vinden dat je te snel gaat, te veel doet, te direct bent of WAT DAN OOK wat zij als TE ervaren. Als een superhoog tempo voor jou heel natuurlijk voelt of als jij een heel intens persoon bent die dingen alleen maar doet voor DeVolle200: doen! Gas terugnemen werkt niet voor jou, je wordt dan letterlijk afgeremd, waardoor je je naar gaat voelen. Je wordt bijvoorbeeld veel minder energiek en je creativiteit lijkt wel verdwenen als sneeuw voor de zon.

In welke situaties overweeg jij wel eens om gas terug te nemen? Hoe kun je tóch trouw blijven aan jezelf? Laat het weten in de comments of via hieke@devolle200.nl!

Voor deze serie gebruik ik met toestemming enkele ‘Levensvragen’-kaarten van Omdenken, zie www.omdenken.nl/winkel.

Insert Video

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>