Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Ik ben allergisch voor saaiheid. En jij?

Afwisseling, nieuwe dingen beleven, nieuwe mensen leren kennen, avontuur, lol hebben, lekker gek doen. Daar houd ik van. Hoe gekker, hoe leuker. Mits niet gevaarlijk gek, natuurlijk. Ik barst gerust midden op straat in een lied uit of doe er een rondedansje met een vriendin als alternatief voor een high five.

Het maakt me daarbij ook echt geen *** uit wat mensen van me vinden. Daar maak ik me niet druk om, daar heb ik helemaal geen tijd voor. En ook geen zin in.

Hokjes, sleur, routine, vast ritme… Ik kan er echt niks mee. Sommige mensen passen prima in hokjes en leven bij de gratie van vastigheid; ze voelen zich daar zeer senang bij. Ik niet. En verreweg de meeste mensen om mij heen ook niet, zowel vrienden als klanten.

Bij mij is elke dag anders, daar krijg ik energie van. Onvoorspelbaarheid: I LOVE it!

Door mezelf te zijn, straal ik. Ik ben energiek en maak makkelijk verbinding met mensen. En daarbij maak ik graag lol met ze. Maakt niet uit of ik die betreffende persoon ken. Gewoon, omdat het leuk is om anderen te laten lachen. En ze een goed gevoel te geven door bijv. een welgemeend compliment te geven en ze zich gezien te laten voelen.

Dat vind je óf leuk óf knettergek. Dat doet er niet toe. Feit is dat het nogal onalledaags is om zo in het leven te staan. Het zit diep in mijn systeem verankerd om elke dag het leven een beetje minder alledaags te maken. Daar hoef ik niet bewust moeite voor te doen, het is gewoon wie ik ben.

Dat zei een LinkedIn-kennis ook. Ze stuurde een connectieverzoek (na m’n niet heel bijzondere profiel te hebben bekeken met als enige bijzonderheid een cartoon als omslagfoto) en schreef: “Volgens mij ben je niet doorsnee. En dat vind ik altijd inspirerend: mensen die niet out of the box denken, maar ervan uitgaan dat er helemaal geen box is.”

BAM! Daar had ze ff scherp de spijker op de kop geslagen!

Want dat is PRECIES wat ik mijn klanten leer: je eigen box creëren. Is dat alledaags? Prima. Is dat onalledaags? Ook prima. Als het maar bij jou past. Doe je eigen ding, stel je eigen regels voor jouw leven op!

Daar help ik mensen bij als ondernemerscoach – jij maakt jouw eigen bedrijf en richt dat in volgens jouw normen en waarden – en als zachtwerkencoach. Bij zacht werken gaan we zelfs nog verder, want dat gaat ook over je privéleven dat je inricht zoals jij het hebben wil. Zacht werken is nl. een way of life en gaat niet alleen over werk. Het heet ‘zacht werken’ omdat het zo’n mooie tegenhanger is van het welbekende ‘hard werken’, waarvan we allemaal de nadelen kennen, zoals stress en burn-outs.

Wil jij jouw eigen box creëren?

Wil jij nou eindelijk ook eens doen wat bij jóu past en niet het leven leiden – of beter: lijden – zoals ‘het hoort’ volgens je ouders, je cultuur, de maatschappij of wat of wie dan ook?

Dat kan je leren en ik help je daar graag bij. Vraag een gratis inspiratiesessie aan, dan bespreken we wat je nodig hebt en kunnen we meteen kennismaken. Lijkt me leuk!


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>