Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Van luchtkasteel tot zandkasteel – afl.6: Ondernemen is zo eenzaam en alleen…

"Ondernemen is zo eenzaam en alleen... Is het niet saai?!"

Een veelgehoorde vraag.
Het is maar hoe je het bekijkt. In deze video zie je hoe IK het bekijk.

En natuurlijk krijg je weer 'n tip.

More...

Transcriptie

“Ondernemen lijkt me zo eenzaam en alleen. Is dat niet saai?” Die vraag stellen veel mensen die overwegen om voor zichzelf te beginnen.

Mijn antwoord is: “Ik speel liever bordspelletjes of frisbee op het strand.” En ja, dat is WEL een antwoord op die vraag.

Ik heb verschillende banen gehad, maar had steeds weer na verloop van tijd moeite met collega’s en bazen. Op één werkplek na. Maar verder bleken ze het keer op keer lastig te vinden dat ik voor het grote resultaat ga en daarbij voorbijga aan functieomschrijvingen. Als ik verbetermogelijkheden zie, zal ik die proberen te realiseren, of dat nou wel of niet bij mijn taken hoort. Maar dat werd me niet in dank afgenomen. Mensen voelden zich bedreigd of gepasseerd.

Dat leidde tot politieke spelletjes, waarvan ik me niet bewust was, tot het te laat was. Ik ben daar niet goed in en ben daar ook wel trots op. Ik wíl dat soort spellen niet kunnen spelen. Ik vind spelletjes heel leuk, maar dan gewoon bordspellen aan tafel of spelen op het strand. En dus niet kantoorpolitieke spelletjes.

Doordat ik nu zelfstandig werk en eigen baas ben, heb ik geen last meer van kantoorpolitiek en mensen die zich gepasseerd voelen. Ik kan daarbij lekker mijn eigen koers bepalen en veranderen als ik dat wil of nodig vind. Zonder verantwoording te hoeven afleggen. Ook word ik niet gestoord tijdens mijn werk en krijg ik geen mensen aan m’n tafel die zeggen hoe ik m’n werk moet doen terwijl ze er zelf geen verstand van hebben.

Ik werk ook heus wel met mensen samen: met klanten, met andere ondernemers. Er zijn dingen die ik niet kan of waar ik geen zin in heb die ik graag uitbesteed en ik vind het heerlijk om met andere ondernemers de krachten te bundelen en wat nieuws te verzinnen wat we kunnen aanbieden aan onze klanten. Dus… ik werk wel degelijk samen – graag zelfs – maar wel met de mensen die ík kies en op de momenten en op de manier waarop het mij uitkomt.

Het sleutelwoord is dus REGIE.

Dus eenzaam en alleen? Niet voor mij. Ik houd ervan om zowel lekker in m’n eentje door te stomen als op gezette tijden samen te werken.

Wat zijn voor jou belangrijke redenen om voor jezelf te beginnen? Hoe erg is het dat je dan niet meer de hele tijd collega’s om je heen hebt? Maak eens een lijst van voors en tegens. Ik ben benieuwd welk inzicht je hieruit haalt. Deel het in de comments of via hieke@devolle200.nl!

Insert Video

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>