Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Van luchtkasteel tot zandkasteel – afl.3: Met mijn idee kan ik toch geen geld verdienen?!

Dat denken veel startende ondernemers. Onterecht.

Kijk maar naar dit voorbeeld van een echte klant.

More...

Transcriptie

Aan mij is niet bepaald een groot kunstenaar verloren gegaan. Ik zal hier nooit wat aan verdienen, maar één van mijn klanten heeft daar wél talent voor. Ze had alleen een probleem…

[Blij/energiek/springend] “Ik wil zó graag eindelijk mijn tekentalent gaan inzetten!”

[Hangende schouders] “Maar ik weet niet hoe. En trouwens… dat wordt vast tóch niks. Er zijn er al zo veel – tekenaars, illustratoren… En daar gaat vast niemand voor betalen. Ik zou ook niet weten wat voor aanbod/dienst ik daarmee kan maken. Ik heb daarom wat opzetjes gemaakt voor dingen die commercieel interessant kunnen zijn.”

Dat was het begin van de allereerste sessie met die klant. Hoe cool is het dat ze al huiswerk had gemaakt en plannen had genoteerd voor iets wat volgens haar wél haalbaar was? Meerdere zelfs? IJverige klanten – daar houd ik van.

Ik had in de valkuil kunnen trappen en op haar plannen kunnen doorgaan. Maar ik zág aan haar dat ze daar niet blij van werd. Die plannen kwamen stuk voor stuk uit haar hoofd. (Ja, duh! Alle plannen komen toch uit je hoofd?!) Haar nog vage wens was echter waarvan haar ogen gingen glimmen. Aan haar hele lichaamstaal was duidelijk te zien dat dáár haar hart lag. Dus ging die 1e sessie over vormen bedenken waarmee ze haar lievelingswerk kan doen. Ik zag wel kansen, want haar aanpak en resultaat zijn zó uniek, dat je van concurrenten geen last hebt (en ik denk überhaupt niet in termen van concurrentie).

We pakten een uit de kluiten gewassen whiteboard en stiften, en gingen mindmappen. Na een uur hadden we zó veel ideeën, dat ze:

  • Geloofde dat haar lievelingswerk kans van slagen had.
  • Van kansloosheid naar keuzestress ging. Er waren te véél ideeën! Dat kan ’n nadeel zijn – daar ging deel 2 van deze serie al over.

Heb jij ’n droom, maar heb je er geen fiducie in dat je daar een bedrijf omheen kan bouwen? Dan ben je bij mij aan het goede adres, want één van mijn motto’s is: “Dat regelen we ff.” Ik denk met je mee over praktische zaken (ondernemen kun je leren, daarover gaat deel 7 van deze serie) en help je om je wens in een bedrijf te gieten. Bovendien geef ik je een flinke bak zelfvertrouwen en energie mee om van jouw droom een succes te maken.

Neem contact op via hieke@devolle200.nl om te bespreken wat je nodig hebt en of ik je kan helpen.

De volgende video gaat over de onzekerheid van ondernemen. En over het misverstand dat een baan meer zekerheid biedt.
Insert Video

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>