Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Van luchtkasteel tot zandkasteel – afl.1: De zandkorrels en het strand

Wie ondernemer wil worden, zet bepaalde stappen. Ik weet zeker dat dit - zie video - jouw 1e stap is.

En als je dit niet van plan was: doe het dan wél 😉

More...

Transcriptie

Ik oriënteer me. Op de watertemperatuur. Ik weet zeker dat het de eerste stap is die jij zet als je voor jezelf wil beginnen. Natuurlijk denk je niet: “Goh, ik wil eigen baas worden. De eerste logische stap is m’n teen in de zee laten bungelen.” Het gaat om de metafoor van de oriëntatiefase. Verken de omgeving.

De omgeving van je vakgebied, van jouw kennis en kunde, van de kansen en ideeën.

Er komt SUPERVEEL kijken bij de start van je eigen bedrijf. De omgeving waar ik het over had, kan je zien als dat spreekwoordelijke bos met veel te veel bomen – of natuurlijk het strand met te veel zandkorrels, waardoor je de weg niet meer ziet. Omdat je GEEN idee hebt waar je moet beginnen, doe je niks. Je staart wezenloos voor je uit en raakt gefrustreerd.

Daarom geef ik je een concreet beginpunt mee, zodat jij alvast in beweging komt en dat pad gaat bewandelen. Het allerbeste beginpunt is – merk ik bij klanten – mijn instapdienst. Maar omdat die betaald is en ik je hier ’n gratis tip wil geven, heb ik wat anders voor je bedacht. En dat is…

[tromgeroffel]

...speel Sherlock Holmes.

Zoek iemand die doet wat jij wil gaan doen en vraag een netwerkgesprek aan. Dat kan op allerlei manieren, wees creatief! Vraag die persoon onder andere welke kennis, ervaring en vaardigheden nodig zijn om diens status quo te bereiken qua vakinhoud én ondernemerschap. Je kunt ook vragen waar hij/zij dat geleerd heeft. Laat je inspireren door de antwoorden tijdens het gesprek en vraag door.

Veel succes en nog meer plezier toegewenst!

Het volgende filmpje gaat over het nadeel van te veel ideeën en talenten hebben.

Insert Video

Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>