Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Ben jij wel écht jezelf in groepen?

Veel mensen denken dat ze zichzelf zijn. Maar dat blijkt dan niet zo te zijn. Om dat te checken, krijg je 'n oefening. Ontdek hoe jij écht bent en pas dat toe in je bestaan als ondernemer. Want dát helpt je om je te profileren.

More...

Transcriptie

De kat uit de boom kijken… dat doe ik eigenlijk nooit.

Totaal niet ik, de kat uit de boom kijken. Of stamelen. Of me heel afwachtend opstellen. Dat doe ik dus ook niet meer. Het blijkt het allerbeste te werken als ik mezelf ben: BAM erin en me voor DeVolle200 in een groep of gesprek mengen. Actief meedoen, initiatief nemen. En vooral veel lol maken.

Ben jij juist introvert? Dan werkt mijn manier van doen niet bij jou. Jij kijkt liever wél de kat uit de boom. Prima – jezelf zijn is immers de beste manier om je te profileren. Koester je zelfkennis en gedraag je ernaar.

Maar wat nou als je je niet bewust bent van je gedrag? Als het geen keuze is, maar een gewoonte? Dan weet je ook niet wat het beste past en kun je je dus niet optimaal profileren.

Dus – hoppa! – ik gooi er weer ’n oefening tegenaan om daar verandering in te brengen. Hij is heel simpel, maar mogelijk wel weer flink uit je comfortzone. Net als de vorige keer.

Ben je assertief? Stel je dan bij het eerstvolgende gesprek of feest eens zo lang mogelijk afwachtend op; probeer niet te reageren. Ben je juist verlegen? Duik dan meteen het gesprek in en doe zo actief mogelijk mee. Maak grappen; hang de clown uit. Pak het podium, trek de aandacht. Richt de schijnwerpers op je.

Wat doet dit met je? Hoe reageren anderen op je? Wat zijn je ervaringen, wat heb je geleerd?

Laat het me weten!

Aflevering 7 gaat over hoe jij je profileert in je teksten.


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>