Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Aan de slag met jouw unieke eigenschappen

Leuk, al die (nieuw opgedane) zelfkennis, maar je hebt er geen zak aan als je er niks mee doet. Dus in deze video krijg je handvatten om aan de slag te gaan met jouw unieke eigenschappen. Lekker concreet, want daar houd ik van.

Jij hopelijk ook.​

More...

Transcriptie

En? Mooie, herkenbare feedback gekregen bij de vorige video, ‘Hoe weet je wat jou uniek maakt?’

Gefeliciteerd! Dan gaan we nu kijken wat je daar concreet mee kunt doen.

Pak je feedback er nog eens bij. Welke eigenschappen kwamen vaker terug? Omcirkel die. Bedenk of je ze al inzet in je werk en zo niet, hoe je dat dan wél kan doen. Misschien krijg je al meteen ideeën.

Heb je géén idee? Doe dan de beloefening nog een keer, maar vraag nu hoe je die eigenschappen dan kan toepassen. Je zult zien: je krijgt de leukste ideeën, zomaar in je schoot geworpen!

Maar je kan ook zelf aan de slag.

Pak een groot vel papier en zet in het midden één eigenschap of uitspraak die je wil inzetten in je werk. Daarvan gaan we ’n mindmap maken met associaties. Dit kan je bij elke eigenschap van je lijst doen.

Een voorbeeld met wat denkrichtingen om je op ideeën te brengen. Op mijn lijstje staat: ‘Altijd de clown van het gezelschap.’ Toen ik mensen belde, vroeg ik door. I LOVE concreet… De uitkomst was: mensen moeten vaak lachen om mijn accenten, imitaties, archaïsche vocabulaire, scherpe woordspelingen en ad remme maffe gedachtenkronkels.

In welke situaties doe ik dat?

Om verbinding te maken met mensen. Bijvoorbeeld als ik merk dat klanten gespannen of onzeker zijn. Dan maak ik ’n grap – vaak zelfspot - of zet ik ze uit het lood met een gedachtenkronkel, waardoor ze op een ander spoor komen en moeten lachen.

Wat is het effect? Mensen voelen zich bij mij snel veilig en vertrouwen me al gauw allerlei dingen toe uit hun privéleven. Klanten omschrijven dat als: “Jij staat niet boven me, maar naast me. Je neemt me aan de hand en dat voelt heel veilig.” Een ander effect: ik help ze anders naar de wereld te laten kijken, door dingen met elkaar te verbinden die anderen niet aan elkaar linken; of door de boel om te keren. Dus ze leren er ook van.

Het enige wat ik hiervoor hoef te doen, is voor DeVolle200 mezelf te zijn.

Ga lekker mindmappen en ontdek hoe jij jouw unieke eigenschappen kan inzetten. Van welke eigenschap gaan jouw klanten binnenkort vaker genieten? Vanaf wanneer? In welke situaties – en wat doe je dan concreet?

Laat het me weten! Hieronder of via hieke@devolle200.nl.


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>