Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Die vraag wordt me regelmatig gesteld.

Het antwoord: "Tsja, ik heb zo mijn bronnen..." 😉

Nee, flauw. Ik deel natuurlijk graag hoe ik aan onderwerpen kom, zodat jij er ook wat mee kunt. Hopelijk kan ik je hiermee op ideeën brengen.

Inspiratiebron 1

De belangrijkste bron (3x raden):

More...

Inspiratiebron 2

Maar er zijn meer bronnen natuurlijk. Ik wacht niet passief af - ik zou niet eens weten hoe dat moet - maar houd ook graag zelf m'n ogen en oren open. Vervolgens leg ik verbanden, dankbaar gebruikmakend van de soms nogal aparte gedachtekronkels in mijn hoofd.

Zo kan het zijn dat onderwerpen die in eerste instantie H.E.L.E.M.A.A.L. N.I.K.S. te maken lijken te hebben met mijn werk, tóch een supernuttig blog of vlog opleveren.

Een paar voorbeelden:

Inspiratiebron 3

Je kunt ook iets uit de actualiteit gebruiken als uitgangspunt. Zo kreeg ik een keer een krantenartikel over mijn werk onder ogen waar ik het maar zeer beperkt mee eens was. Dat gaf fijne inspiratie voor het blog Zijn nieuwsbrieven doodverklaard?

Inspiratiebron 4

Tot slot kun je ook inspirerende mensen uit jouw vakgebied volgen en hun blogs/vlogs als inspiratiebron gebruiken. Zijn het buitenlanders, dan kun je hun verhaal vertalen (mét bronvermelding, uiteraard) en evt. voorzien van je eigen commentaar/visie.

En eh... waar haal jij je inspiratie vandaan?

Laat het weten in het commentaarveld hieronder! Misschien zijn er nog 'n heleboel interessante bronnen waar ik niet aan dacht, die hoor ik dan natuurlijk graag.


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>