Cookies & privacy
Deze website gebruikt cookies, omdat sommige functies anders niet werken. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Lees hier de Privacy Policy voor meer informatie.
Ik snap het

Welk e-mailadres zet ik op mijn website?

Welk e-mailadres zet ik op mijn website?“Welk e-mailadres zet ik op mijn website?” Sommige ondernemers gebruiken een Gmail- of Hotmailadres, andere willen een adres dat bij de domeinnaam van hun website aansluit, maar weten niet welke.

In de volgende tips vind je antwoord en overwegingen om je keuze op te baseren.

Tip 1. Wees professioneel

Gebruik niet je Gmail of iets dergelijks, want dat staat onprofessioneel. Wie een website heeft, heeft een hostingaccount waar ook minstens 1 mailbox bij zit. En vaak zelfs ongeveer 10. Daar betaal je voor, dus gebruik die mailbox(en) dan ook.

Tip 2. Kies een handig e-mailadres

Bij een zakelijk e-mailadres, denk je al gauw aan iets als info@jouwdomein.nl. Dus een info@-adres. Veel zelfstandige dienstverleners hebben maar 1 adres nodig, dus dan ben je gauw klaar.

Voordat je voor info@ kiest, raad ik je aan nog ‘ns goed na te denken. Alle spamrobots op het internet sturen als eerste hun berichten naar dit soort adressen (te beginnen met info@ en daarna algemene afdelingen zoals support@), dus de spamgevoeligheid is hoog.

Wat denk je van jouwvoornaam@jouwdomein.nl? Ik bouw mijn mailadres ook zo op. Ik tutoyeer altijd in het zakelijke verkeer en bovendien is mijn achternaam lang en spelfoutgevoelig.

Vousvoyeer je liever, dan kun je denken aan: initiaal-punt-achternaam@domeinnaam.nl. Dus bijvoorbeeld a.jansen@website.nl in plaats van arnold@website.nl.

Tip 3. Zet je e-mailadres niet op je website

Huh?

Ja, dat bedoel ik echt.

Je moet wettelijk een mailadres vermelden op je website, maar doe dat nooit op de manier van de voorbeelden bij tip 2, want dan maak je het die spamrobots wel heel erg makkelijk, vooral als die mailadressen een link bevatten naar dat mailadres zelf.

Kijk maar eens hoe ik het doe op de contactpagina: voornaam-spatie-[at]-spatie-domeinnaam-spatie-[punt]-spatie-nl. Met natuurlijk een link. Dus bijvoorbeeld: hieke [at] ganzenveer2punt0 [punt] nl.

Op andere pagina’s zet ik mijn mailadres überhaupt niet, daar hang ik de link maar mijn mailadres achter andere tekst. Bijvoorbeeld: “Heb je vragen? Stuur me dan een e-mail.”

Tip 4. Kies voor een webbouwer die met je meedenkt

Laat je een site bouwen? Vraag je webbouwer dan om advies. Een goede bouwer denkt niet alleen met je mee over je website, maar ook over je doelgroep. Daarmee kan hij of zij je helpen met de tone of voice van jouw bedrijf en website, en dus ook met wat voor mailadres daarbij past.

Bonus-tip. Koppel je zakelijke e-mailadres aan Gmail

Het kan best handig zijn voor jou om alles in één mailbox te ontvangen van bijv. Gmail, maar het komt gewoon niet professioneel aan de andere kant van de ‘lijn’. In dat geval kun je bij Gmail een betaalde dienst afnemen waarmee je de 2 mailadressen koppelt. Zo kun je vanuit Gmail, dus vanuit 1 overzicht, toch mailen als ware die mail afkomstig van je zakelijke adres.

Zelf vind ik het juist helemaal niet handig om alles met Gmail te doen, maar dat is natuurlijk een persoonlijke afweging.

Welk e-mailadres kies jij?

Het is uiteindelijk aan jou om te bepalen welk e-mailadres bij jou én je fanclub past. Succes met kiezen!


Let op!

Als je je apparaat in landscape-modus houdt (horizontaal), zie je meer!
Ik snap het
>